otrdiena, 2016. gada 20. septembris

Motobols - nākotnes futbols <>





















Uz motobola spēlēm tika iespiestas speciālas brošūras, kas sevī ietvēra intervijas, ziņas par sportistiem, reklāmu par Ādažu saimniecības ražojumiem kā arī tā kalpoja par loterijas biļeti.
Tālāk ieskatam dažas no programmiņas lapām:










Jau no agra pavasara katru dienu lauksaimniecības arteļa "Ādaži" automašīnas dodas uz Rīgu ar sakņu un dārzeņu kravu. Mūsu pilsētas iedzīvotāji no dārzniecības saņem agros dārzeņus - gurķus, salātus, redīsus, tomātus.
Ādažu dārzkopji arī šogad čakli strādājuši. Savu šīgada audzējumu automašīnās palīdz iekraut  dārzniece Jefrosinija Strogonova. Tos tālāk  izvadā arteļa šoferis-ekspeditors Andris Babulis, bet sacīkšu dienās viņa mašīna ar kolhoza ļaudīm ierodas pie VEF stadiona vārtiem. Arī dārzkopji tad aizmirst visu citu un domā tikai par aizraujošo motobola spēli




 💫💫💫
MOTOBOLS UN LOTERIJA
1968.08.16 Rīgas Balss

 💫💫💫
Motosportiste Baiba Šīrone - Zirne / 20.gs. 50.gadi.

Skatītāji labi pazīst viņas balsi. Tā ir Baiba Zirne, kas neiztrūkstoši ierodas uz katru Ādažu komandas spēli. Baiba informē skatītājus. Pie mikrofona viņa pastāsta par savu un pretinieka komandu.Pati Baiba bija ievērojama sava laika motosportiste, bet vēlāk ilggadīga Ādažu lapsu fermas vadītāja.





Draudzības spēles viesu komanda








Nākotnes futbols - tāds uzraksts pirms daudziem gadiem greznojās pie VEF stadiona Rīgā, kur lielo bumbu futbola vārtos spēra uz "Kovrovec"motocikla sēdoši vīri. Motobols reizēm tika dēvēts par nākotnes futbolu, un sporta veids nav izdzisis arī mūsdienās.
Brāļi Zirņi ( Vilnis, Dainis, Agris ) un Ko vēsturē iegājuši kā Latvijas motobola leģendas. 1973.gada 23 septembrī VEF dubļainajā stadionā, nospēlējot neizšķirti 2:2 ar tobrīd jau čempiona titulu ieguvušajiem Poltavas "Vimpel", Pierīgas turīgā "Ādažu"kolhoza motobola komanda izcīnīja PSRS čempionāta bronzas medaļas. Pirmās medaļas "Ādažu" vēsturē. Komandā spēlēja Agris Zirnis (spēlējošais treneris), Vilnis Zirnis, Dainis Zirnis, Andrejs Bārbalis, Juris Virza, Valērijs Mardarenko, Andris Kublenieks, Jans Rapcevičs, Tolaik viņus uz rokām nēsāja ne tikai Ādažos.
Spēles pirmsākumos vārtsargs uz vārtu līnijas staipīja līdz kaut ko mopēdam līdzīgu, bet vēlāk jau bija ar pilnīgi brīvām rokām. Jo slapjā laikā reizēm ar visu bumbu ielidoja vārtos. Labāko sitieni bija nežēlīgi. 
Pēc tam ādažnieki vienreiz (1977.gadā) izcīnīja PSRS čempionāta sudrabu, 1978.gadā vēl vienu bronzu. Tam sekoja sudrabs PSRS Tautu spartakiādē zem Latvijas , tolaik LPSR, karoga.
Astoņdesmitajos gados pat turīgajiem "Ādažiem" motobols kļuva par dārgu. PSRS čempionāta medaļas Kretingas "Žemūktechnika" sastāvā astoņdesmitajos gados izcīnija bijušie ādažnieki Jānis Podziņš un Jānis Zāle. 
















===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru