ceturtdiena, 2017. gada 6. jūlijs

Talkojam <>

talka Briljantu fermā

Kopš bērnības iemīlēt laukus
Katrai Ādažu astoņgadīgās skolas klasei gan mācībās, gan audzināšanas darbā, gan materiāli un ārpusklases pasākumos palīdz šefi _— kolhoza «Ādaži» dažādu saimniecības nozaru speciālisti. Par astoto A klasi šefību uzņēmušies lopkopības nozarē strādājošie un vadītāji. Atbildīgais par sadarbību ir lielfermas «Briljanti» vadītāja vietnieks Gunārs Ziemelis. Sadarbība visā mācību laikā noritējusi trīs galvenajos aspektos: mācības un audzināšana, sabiedriski derīgais darbs, profesionālā orientācija. Katra ceturkšņa atklātajā komjaunatnes sapulcē apsprieda skolēnu sekmes un  uzvedību. Notika klases audzēkņu sapulces kopā ar vecākiem. Regulāri sekoja nedisciplinēto skolēnu uzvedībai un sekmēm, viņus izsauca uz pārrunām ar šefiem. _Klases audzinātājas Ritas Zeibotes un šefu sadarbības rezultātā uzlabojās sekmes un uzvedība.
Skolēni piedalījušies ražas novākšanā, pavasarī talkās apkopa lielfermas «Briljanti» apkārtni. Kur vien kaut ko nepieciešams darīt šefības saimniecībā, komjaunieši labprāt devās talkā sava kolhoza ļaudīm. Gunārs Ziemelis vairākkārt ieradās skolā, lai pastāstītu šefības klases skolēniem par profesijām, kas vajadzīgas kolhozam, iepazīstināja ar kompleksa «Briljanti» tehnoloģiskajiem procesiem un liellermā izmantotajiem mehānismiem. Lai skolēni vēl ciešāk iemīlētu lauku darbu un dzīvi, šefi kopā ar klases audzinātāju noorganizēja  vairākas ekskursijas:  uz Mālpils un Smiltenes sovhoztehnikumiem, Priekuļu lauksaimniecības tehnikumu, Apes profesionāli tehnisko un Jāņamuižas 2. profesionāli tehnisko  skolām.
Ļoti pārdomāti notika ekskursija pa mūsu kolhoza «Ādaži» galvenajiem iecirkņiem. Tajā skolēni pārliecinājās, ka mūsu saimniecība patiesi ir skaista gan ar jaunajām celtnēm un plašajiem laukiem, gan palīgnozarēm. Šefi pratuši pastāstīt skolēniem ne tikai par darba grūtumu, bet arī atklāt katras profesijas skaistumu, ja to mīl un strādā no sirds. Dažas specialitātes skolēniem kļuvušas tik tuvas, ka viņi tās izvēlējušies darba dzīvei. Udo Apsītis un Voldemārs Ribakovs vēlas strādāt par šoferiem, Vitālijs Laša par galdnieku, Guntis Liepiņš par traktoristu, Līga Makarova, sekojot vecāku paraugam, vēlas strādāt lopkopībā, Arnis Sazaņenko - celtniecībā. Jaunā maiņa aug un drīz vien  kolhozs saņems pašu audzinātos jaunos strādātājus, kas mīlestību pret lauku darbu ieguvuši jau bērnībā.

 Kopš bērnības iemīlēt laukus
1980.07.01 Darba Balss (Rīgas rajons)
Krūma, A.

🌞🌞🌞🌞🌞






no kreisās puses: Vita Caune, Dina Dambe un Gunārs Ziemelis

 
Gunārs Ziemelis



Sestdienas talkā. No kreisās: Vita Reinbooma (ex.Caune), Ingrīda Pavasare (ex.Daukste) / 20.gs. 80. gadi.
🌞🌞🌞🌞🌞
Talkojam pie centra ciemata daudzdzīvokļu mājām



* Darba Balss / 25.04.1978

 🌞🌞🌞🌞🌞
talko Nadežda Ivanova


 * Darba Balss / 25.04.1978

* Darba Balss / 25.04.1978

 



==

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru