svētdiena, 2016. gada 7. augusts

Tirgus ikdiena ^

* Vaduguns ( Balvi ) / 15.11.1988
🐽🐽🐽

Agrofirmas «Ādaži» ciemata centrā atvērts savs kolhoza tirgus. Tas izvietojies speciāli uzceltā plašā un gaišā paviljonā. Četros mēnešos to uzbūvēja kolhoza celtnieki no būvmateriāliem, kas lielākoties ietaupīti citos agrofirmas objektos. Šeit pārdod agrofirmas ražojumus, kā arī vietējo iedzīvotāju piemājas zemes gabalos izaudzēto produkciju. 

Tāds izskatās republikā pirmais pašas saimniecības tirgus.

Saimniecības tirgus.

«Ādaži»
1988.10.27 Rīgas Balss
un
Agrofirmas «Ādaži»
1988.11.15 Vaduguns (Balvi)
🐽🐽🐽🐽🐽🐽



* Avangards ( Daugavpils ) / 31.01.1989

🐽🐽🐽🐽
ĀDAŽU TIRGŪ 

Aiz vārtiem tirgus ar pilniem Carnikavas patērētāju biedrības kioskiem, pašu komisijas precēm un patukšiem privāto tirgotāju galdiņiem. Tāds ir Ādažu jaunais tirgus, kas darbojas jau trīs mēnešus. Skaists, gaišs paviljons, otrā stāvā kafetērija. Te namamātes var iegādāties visu nepieciešamo gan svētku, gan ikdienas galdam. Tirgū ir izvērsta komisijas tirdzniecība. Individuālie ražotāji pienes savas preces, produktu pieņēmējs tās uzpērk, par 10 procentiem paaugstina cenu un pārdod tirgus kioskos. Ja produkcijas ražotājam ir pavairāk, tirgus administrācija noorganizē pārvešanu, aizbraucot ar savu automašīnu pēc preces. Komisijas nauda — 10 procenti no ieņēmumiem — paliek tirgum par preces realizēšanu. No šīs naudas tiek segtas tirdzniecības izmaksas. Kafejnīcā preču cenas ir krietni paaugstinātas. Tā, piemēram, tasīte kafijas te maksā 35 kapeikas. Taču jāpiebilst, ka tik un tā tirgus pagaidām agrofirmai vēl ir nerentabls. 
Bet, sākoties jaunajam gadam, situācija uzlabojas. Todien privātražotāji pārdeva tikai kautas zosis par 25 rubļiem gabalā, pienu (litrs 80 kapeikas) un krējumu— par 5 rubļiem kilogramā. Tirgus direktora vietniece Lonija Gintere individuālo tirgotāju tukšumu skaidro arī ar strādāt negribēšanu. Taču jāpiebilst — nez vai ir vajadzība pašam tirgot, ja preci var realizēt tirgus uzpircējiem, saņemt naudu un braukt mājās. Turpmāk iecerēts piepildīt tirgu arī ar tālāku nostūru tirgotājiem. Paviljona vienā pagalmā plānots pārdot dažnedažādus stādus, otrā — atvērt dzīvnieku tirgu. Tādas ir ieceres. Bet tikmēr Ādažu tirgus gaida tirgotājus un pircējus darba dienās no plkst. 9 līdz 18, svētdienās — no 9 līdz 15. Sanitārā diena — katra mēneša pirmā un trešā pirmdiena. Ja produkciju pats pārvest nespējat, zvaniet — Ādaži 96280. Labprāt tiek gaidīti puķu audzētāji, jo pašreiz ziedu šai tirgū ir krietni pamaz.

ĀDAŽU TIRGŪ
1989.01.13 Lauku Avīze
I. Gailums

🍹🍹🍹







 









-

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru