svētdiena, 2019. gada 5. maijs

Jaunkūlas <>






 


Arī suņiem un kaķiem sava viesnīca  
LAURA GRĪNBERGA  

Nu jau gandrīz mēnesi Ādažu pagasta Kalndorēs darbojas viesnīca suņiem un kaķiem. Viesnīcas īpašniece Natālija Līvmane pastāstīja, ka doma izveidot šādu viesnīcu radusies pēc tam, kad zaudējusi darbu Rīgā. Kopā ar vīru un dēliem viesnīcu iekārtojuši Ādažos, kur atrodas nesen atgūtā privātmāja un piecdesmit hektāru zemes. Pagaidām izveidotā viesnīca gan nav sevišķi liela - piecas 11 kvadrātmetru lielas no koka celtas mājiņas, kurās iekšā ir plašas, siltas un ērtas suņu būdas, un klāt pie katras mājiņas arī 18 kvadrātmetru liels pagalms. Praktiski suns visu dienu dzīvo ārā. Suņi tiek baroti trīs reizes dienā ar tādu pašu uzturu, kādu tie saņem mājās. Viena diennakts šajā viesnīcā mazam sunim izmaksā 6 latus, bet lielam sunim - 7,5 latus. Arī kaķus viesnīcā var uzņemt, bet pagaidām gan tikai divi cilvēki ir interesējušies par šo pakalpojumu, bet neviens no viņiem tā arī neatbrauca. Pašlaik viesnīcā viesojas tikai viens viesis - pusotru gadu vecais kokerspaniels Daimo, kurš tur ir pavadījis jau sešas dienas. Katru dienu suns tiek trīs reizes izvests pastaigā. Daimo ļoti patīkot peldēties un katru dienu frizēties. «Daimo ir viens no tiem suņiem, kas viesnīcā dzīvo visilgāk. Otrs suns, kas nodzīvoja sešas dienas, bija Griša, kuram šeit tā iepatikās, ka vairs negribēja braukt projām.» Diemžēl viesnīcai pagaidām vēl ir maz apmeklētāju. Pašreizējais viesis  Daimo ir tikai piektais suns, kurš viesojas Kalndorēs.
 Tomēr viesnīcas saimniece daudz neuztraucas un cer, ka ar laiku izveidosies pastāvīgs klientu pulks. «Tā kā dēls Oskars studē veterināros, tad ar laiku varbūt būs arī klīnika, tad varēs arī viesnīcu paplašināt un izveidot pansionātu pamestajiem suņiem.» Bez viesnīcas viesiem  Kalndorēs kopā ar saimnieci dzīvo arī astoņi sargsuņi. Ja arī jums aizbraucot nav kur atstāt savu sunīti, viesnīcā Kalndorēs viņš tiks laipni uzņemts, tikai jāatceras, ka suns nedrīkst būt slims, viņam jābūt potētam pret slimībām, viesnīcā neuzņem suņus meklēšanās laikā un ļoti niknus suņus.
   
ANDA KRAUZE, NRA Pašreizējo viesnīcas viesi kokerspanielu Daimo viesnīcas īpašniece Natālija Līvmane katru dienu safrizē, bet pēc peldēm no frizūras pāri paliek tikai atmiņas...   
1996.08.29 Neatkarīgā Rīta Avīze


23.01.2016






 

  
Jaunkūlu iela











 


23.01.2016
  




23.01.2016











  











































 
03.11.2020

03.11.2020






 
03.11.2020

 


 






===================================
 






Jaunkūlu iela / vizualizācija

========================================
 

Jaunkūlu iela / Vīzija




 















======================= 

03.11.2020


03.11.2020



 



 

 


 
 

========= izcirtums pie viesnīcas PORTHOTEL =========






















==

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru