piektdiena, 2019. gada 14. jūnijs

Albīna Petrova <>


Albīna Petrova ar savu meitu Innu.





ALBĪNA PETROVA


Izglītības darbiniece, ģeogrāfijas,
bioloģijas un rasēšanas skolotāja,
strādā ar bilingvālās apmācības metodēm;
pedagogu dzimtas pārstāve
Dzimusi 1949. gada 7. jūnijā Pitalovas rajona Pleskavas apgabala Linovā. A. Petrovas vecāku Nikolaja un Ņinas Okuņevu dzimtene ir Latvija. Viņas tēvu izsūtīja uz Sibīriju, uz Barnaulu. Izsūtījumā Okuņevu ģimene dzīvoja piecus gadus. Pēc izsūtījuma atgriežoties Latvijā, viņi apmetās Balvu rajona Viļakas pilsētā. 


Bērnībā Albinai interesēja kino un teātris, viņai patika nodarboties ar aktieru fotogrāfiju un biogrāfiju kolekcionēšanu. Vislielāko interesi radīja Čarlijs Čaplins.

No 1956. līdz 1966. gadā Albīna mācījās Viļakas vidusskolā un mūzikas skolā.

Pēc vidusskolas pabeigšanas A. Petrova sāka strādāt Viļakā par mūzikas skolotāju akordeona klasē. 1967. viņa iestājās Daugavpils mūzikas institūtā, kur beidza trīs kursus. Pēc rokas traumas, Albīna neturpina mācības mūzikas specialitātē, bet iestājās Dzelzceļnieku tehnikumā un ieguva rasētāja – konstruktora specialitāti.

1971. gadā Albīna apprecas ar Jevgeniju Petrovu, ģimenē piedzimst meita Inna. 

Sākotnēji A. Petrova strādāja par zīmētāju, par inženieri, par bibliotēkas darbinieku, par mūzikas skolotāju. 1974.gadā A.Petrova sāka strādāt Baložu astoņgadīgajā skolā. Vienlaikus viņa mācījās arī Latvijas Valsts Universitātē Ģeogrāfijas fakultātē. 1983. Gadā, pabeidzot LVU, Albīna ieguva ģeogrāfijas skolotāja diplomu. Darbs Rīgas 58. vidusskolā bija saistīts ar ģeogrāfijas, bioloģijas un rasēšanas mācīšanu.

Kopš 1986. gada A. Petrova strādā Ādažu vidusskolā par direktora Jāņa Tikmera vietnieci. Pašreiz viņa veic stundu koordinēšanu un māca bilingvāli bērniem ģeogrāfiju.

Skolotājai Albīnai gandarījumu sniedz skolēnu projektu darbi, kur sasniegti labi rezultāti.

A. Petrovas meita Inna pabeidza Ādažu vidusskolu, pēc tam iestājās Liepājas pedagoģiskajā institūtā, kur ieguva sākumskolas skolotāja specialitāti. Inna arī strādā Ādažu pagasta vidusskolā par sākumskolas skolotāju.

Skolotāja Albīna daudz laika pavada ar saviem mazbērniem Diānu un Alekseju. Mazmeita Diāna mācās Ādažu pagasta vidusskolā latviešu plūsmā un dejo modernajās dejās.


Sagatavoja : 11.a klases skolniece Jekaterina Metļuka
Konsultante: skolotāja Vaira Baltgaile



=

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru