piektdiena, 2014. gada 26. septembris

Briljanti - 4 <>











* Cīņa / "Vīri vien" / 01.01.1978


* Cīņa / "Vīri vien" / 01.01.1978

Kompleksa darbinieki: no kreisās- Jānis Boraduško, Jānis Ostrovskis, Jānis Daube, Ilmārs Piruškins, Pāvels Lopatenko, Jānis Liberts. 

VĒRTĪGAIS GUVUMS

Katram sava nākamā profesija jāizvēlas jau skolā. Mums pulciņā ir bijušas pārrunas, esam organizējuši sanāksmes un nodarbības par savu nākamo profesiju. Tā radās doma piedalīties televīzijas organizētajos konkursos. Atbildes uz jautājumiem meklējām rūpīgi, aizrautīgi, daudz palīdzēja klases audzinātāja L. Bērziņa un mūsu vecāki. Rūpīgi gatavojoties, kļuvām konkursa «Ko tu zini par lopkopības mehanizāciju" uzvarētāji. 
Gunārs Ziemelis un Aivars Dzirkalis 
pie operatora pults
Ar lielu prieku posāmies televīzijas organizētajā ekskursijā uz Ādažu kolhoza Briljantu fermu. Te redzētais vēlreiz lika mums pārliecināties par zināšanu nepieciešamību. Šajā lieliskajā lopkopības kompleksā strādā speciālisti ar augstāko izglītību, visi darbi ir mehanizēti. Tos koordinē zooinženieris no fermas vadības pults. Viņš mums pastāstīja, ka turpmāk viena centnera piena ražošanai tiks patērētas 1,5 stundas - tātad četras reizes mazāk laika nekā līdz šim. Pašos pamatos mainījies darba raksturs. 1000 govis te apkopj 24 cilvēki. «Briljantos» par slaukšanas zāļu saimniekiem strādā zēni, kuri beiguši 11. Apes lauku profesionāli tehnisko vidusskolu. Slaucēji strādā divās maiņās. Pēc darba te var atpūsties fermas ziemas dārzā, kur viss ir kā pasakā: baltās šlakatās zied strūklaku rinda, redzamas milzīgas palmas, kaktusi. Piedalījāmies televīzijas konkursā "Ko tu zini par metālapstrādi". Arī te mēs un mūsu skolas astotās klases audzēkņi guva uzvaru. Šoreiz ekskursija notika uz Rīgas 9. profesionāli tehnisko skolu, kur tuvāk iepazinām virpotāju darbu, ieguvām arī ļoti vērtīgas un skaistas balvas, taču lielākais ieguvums - uzzinātais par profesijām, sava redzesloka paplašināšana, pārliecība par zināšanu nepieciešamību. 

G. PLAUMA,. Veclaicenes astoņgadīgās skolas A. Reigasa pulciņa priekšsēdētāja
* Oktobra Karogs (Alūksne) / 09.06.1978






















Ziemas dārzs



***
Padomju Latvijas lauku darbaļaudis ar lielu interesi iepazīstas ar Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas Konstitūcijas (Pamatlikuma) projektu. Tajā atspoguļota partijas un valdības lielā gādība par padomju cilvēku labklājību, par mūsu republikas ekonomikas un kultūras tālāku uzplaukumu.
ar Latvijas PSR Konstitūcijas projektu iepazīstas Rīgas rajona kolhoza «Ādaži»
lopkopības kompleksa «Briljanti» darbinieki.
1978.03.19 Cīņa







Kompleksā Briljanti 1985.g. izslauca no govs 5086 kg piena.
 




===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru