svētdiena, 2021. gada 28. novembris

Kellogg fabrika Ādažos / Kimmel un citi <>

Veiksmīga diena sākas ar veselīgām brokastīm

Pirms vairāk nekā 100 gadiem ASV Mičiganas štata ārsts G.H.Kellogs radīja veselīgu un viegli pagatavojamu ēdienu tolaik grūti pārstrādājamā un taukvielām pārbagātā uztura vietā. Kopā ar savu brāli, sanatorijas direktoru, viņš nodibināja firmu, kas ļāva īstenot ideju par vieglu, garšīgu un veselīgu kukurūzas pārslu ražošanu. Sākumā pārslas tika ieviestas sanatorijas ēdienkartē. Pacienti atzina, ka tas ir garšīgs un veselīgs ēdiens! Vēsts par Kellogg's kukurūzas pārslām ātri aplidoja Ameriku. Turpmākajos 40 gados pie rūpnīcas izveidojās centrs, kas nodarbojās ar zinātniskiem pētījumiem un produkcijas izstrādi. Tagad Kellogg's brokastis popularitātes ziņā ieņem pirmo vietu pasaulē un tiek uzskatītas par veselīgāko un visātrāk pagatavojamo ēdienu. Šobrīd Kellogg's ražo aptuveni 30 dažādus sauso brokastu veidus no kukurūzas, kviešiem, auzām un rīsiem, kurus realizē 150 pasaules valstīs. Tos dažādo piedevas rieksti, rozīnes, šokolāde utt. Latvijā pašlaik nopērkams vispopulārākais sabiedrības Kellogg's izstrādājums Corn Flakes.' Pagaidām (līdz rūpnīcas atklāšanai Latvijā) glīti noformētās pakas ievestas no Vācijas, kurā atrodas Kellogg's filiāle. Taču drīz sāks darboties rūpnīca arī pie mums Ādažos. 
Kellogg's
Sākumā tur ražos Corn Flakes. Izejvielu lielāko daļu importēs no ārzemēm, lai garantētu produkta ekoloģisko tīrību. Populārākais Kellogg's izstrādājums Corn Flakes pagatavots no augstvērtīgu šķirņu kukurūzas, bagātināts ar B grupas vitamīniem. Corn Flakes ir universāls produkts. Tas garšos gan tiem, kuri mīl saldu, gan tiem, kuri mīl sāļu. Zinātniski pierādīts, ka valstīs, kurās uzturā galvenokārt lieto graudaugu barību saslimšana ar sirds un asinsvadu slimībām un vēzi notiek retāk nekā valstīs, kur tradicionāli ēdienkartē izmanto gaļas ēdienus. Izskaidrojums graudaugi ir bagāti ar vitamīniem un organismam nepieciešamām šķiedrvielām. Tās veicina gremošanas trakta darbību un minimāli satur holesterīnu. Palielināts holesterīna daudzums var radīt dažādu, arī minēto, slimību rašanos. Tāpēc ir tik svarīgi zināt, ka Corn Flakes sausās brokastis satur minimālu holesterīna daudzumu. Neaizmirsīsim, ka pēdējo gadu statistika liecina tieši vēzis un sirds un asinsvadu slimības ir bijušas par cēloni 2/3 no visiem nāves gadījumiem Latvijā. Viens no sabiedrības pamatmērķiem ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu pasaulē. Kellogg's vēlas šo tradīciju ieviest arī Latvijā. Tas notiks, gan realizējot savu produkciju, gan arī lasot lekcijas skolās, bērnudārzos un augstskolās. Lekciju neatņemama sastāvdaļa būs Kellogg's izstrādājumu degustēšana. Veikalos var jau iegādāties Corn Flakes izstrādājumus 20 g iepakojumā (tas domāts degustēšanai vai nelielām brokastīm vienam cilvēkam) un 250 g iepakojumā (domāts 9—12 porcijām). Sausās pārslas ērti paņemt līdzi ceļojumos tās neaizņem daudz vietas, ir vieglas un nebojājas. Kellogg's Corn Flakes ir ātri pagatavojamas. Šis darbs ilgs ne vairāk kā 2 minūtes. Arī jūsu bērni tās viegli pagatavos, kad būs palikuši mājās vieni.

Veiksmīga diena sākas ar veselīgām brokastīm
1993.10.07 Diena
Viktors Zaķis

***
BROKASTU GRAUDU RŪPNĪCA RĪGĀ 


Amerikāņu "Kellogg Co.", kopā ar "Ādaži, Inc.", plāno būvēt brokastu graudu (cereal) ražošanas rūpnīcu Rīgā. Tā lietos amerikāņu firmas technoloģiju. Produktus pārdos Baltijas valstīs, Krievijā un Baltkrievijā. "Ādaži" tagad ir privāta firma, kas pieder tās darbiniekiem.

* Laiks / 18.09.1991


=======
«Kellog» — visas Baltijas brokastīm
Īstenojot savu globālas ekspansijas plānu, ASV korporācija «Kellog Co» Latvijā atver ražotni.
«Tas ir dārgakmens mūsu kronī,» teic «Kellog» Latvijas filiāles ģenerālpārvaldnieks un 
firmas Austrumeiropas nozares direktors Filips D. Stjuarts, Uzņēmums sākotnēji apkalpos 
Baltijas tirgu un Krieviju. Tā ir «Kellog» pirmā ražotne Austrumeiropā un bijušajā Padomju Savienībā.
Rūpnīca sākumā ražos kukurūzas pārslas, bet vēlāk paplašinās savu profilu atbilstīgi tirgus prasībām, piebilst F. Stjuarts. 
Korporācijai «Kellog», pasaulē lielākajai brokastīm domātās graudaugu barības ražotājai, kapitālieguldījums Latvijā nozīmē daļu no tās centieniem panākt graudaugu pārtikas virsroku pār citiem brokastīs iecienītiem produktiem. «Kellog» priekšsēdis un izpilddirektors Arnolds G. Lengbo pagājušo piektdien sarunā ar ekspertiem atzina, ka šogad «Kellog» tiesa pasaules un ari Ziemeļamerikas tirgū nedaudz ir sarukusi. Vienlaikus viņš uzsvēra ka firma ražo septiņus no desmit pasaulē visvairāk tirgotajiem graudaugu produktiem, piemetinot: «Šā biznesa izaugsmes iespējas ir patiesi milzīgas un visaptverošas.» «Kellog» tikmēr paplašina rūpnīcu Argentīnā, lai sekmīgāk rosītos ātri augošajā latiņamerikas tirgū. Betlkrīnā Mičiganas štatā, bāzētā korporācija ķērusies ari pie graudaugu pārstrādes uzņēmuma celtniecības Bombejā, Indijā, kas jāpabeidz 1994. gada vidū, Nesen darbu sākusi firmas rūpnīca Kantonā, Ķīnā. 


Līdz 2000. gadam «Kellog» visā pasaulē paredz iegūt miljardu potenciālu jaunu klientu, 
stāsta A. Lengbo. Korporācijas supersāncensis "General Mills Inc." sadarbībā ar
«Nestle SA» ārzemēs izveidojis kopuzņēmumu «Cereal Partners Worldwide», lai
«Kellog» pārtrumpotu. «Viņi mūs krietni paspaidīja Meksikā, (firmas «Kellog»
lielākajā tirgū latīņamerikā), atceras A. Lengbo. Pēc sākotnēja panākuma kopuzņēmums
zaudējis daļu no savām pozīcijām Eiropā. Ja «Kellog» tiesa pasaules graudaugu
produkcijas tirgū apjoma ziņā līdzinās 43%, «Cereal Partners» daļa, pēc A. Lengbo
sprieduma esot apmēram 17%.
Austrumeiropā korporācijai «Kellog» liela uzņēmuma projekts nobrieda jau pirms pieciem
gadiem, taču, kā pastāstīja F. Stjuarts, Padomju Savienības sašķelšanās bija sākusies,
pirms firma varēja piereģistrēties Maskavā. 1991. gada jūlijā mēnesi pirms apvērsuma
mēģinājuma Maskavā, kas pasteidzināja Baltijas neatkarību, projekts pārtapa realitātē,
izveidojot kopuzņēmumu ar Latvijas firmu «Ādaži Inc.» un «Kellog» Vācijas filiāli.
Kā paskaidroja F Stjuarts, 1992. gada jūlijā Latvijas partneri uzaicināja izpirkt viņu
akciju daļu, un viss «Kellog Latvia Inc.» kļuva par ASV uzņēmumu. Latvijā «Kellog»
pārdod kukurūzas pārslas, kas importētas no Vācijas. Igaunijas un Lietuvas tirgū firma
pagaidām nav iesoļojusi. Stjuarta kungs negribēja atklāt, kā uzņēmums iecerējis iegūt
pie maizes, siera, desu, olu un putras sātīgās diētas pieradušo Baltijas iedzīvotāju
uzticību. «Mēs nodarbosimies ar cilvēku izglītošanu, iepazīstinot ar graudaugu
pārtikas (un līdzsvarotas diētas) svarīgo lomu, kā arī «Kellog» izstrādājumu
brīnišķajām garšas īpašībām,» saka F. Stjuarts. «Mēs mācīsim, kā dzīvot veselīgi un laimīgi.»

Speciāli "The Wall Street Journal Europe" (9 novembrī) — 
Luīza Treja Ādažos, Latvijā, 
kā arī Ričards Gibsons avīzes birojā Čikāgā 
Raksta latviskojumu sagatavojis Āris Jansons
«Kellog» — visas Baltijas brokastīm
1993.11.11 Latvijas Jaunatne
* * *

Amerikāniskais arī ir labs bizness
LIDIJA DĀRZIŅA 

Vakar preses brīfingā par ASV biznesa iespējām Latvijā vērojumus izteica vairāku aizokeāna firmu pārstāvji, kuri gan paši šeit darbojas, gan bija apzinājuši informāciju no citiem amerikāņiem Latvijā. Pašlaik Latvijā darbojas 250 ASV sabiedrības. Lielākās no tām Coca-Cola un Kellog. Spriežot pēc abu firmu pārstāvju sacītā, tās ir drosmīgākās, jo ienākušas Latvijā vēl diezgan riskantā laikā, taču ar domu: pirmais nenokavē. Kellog (Latvijas veikalos šo uzrakstu var izlasīt uz košajām auzu pārslu brokastpaciņām) menedžmenta direktors F.Stjuarts informēja, ka drīz Ādažos tiks atklāta viņu pirmā fabrika Austrumeiropā. Stjuarta kungs atzina, ka Latvijā ir droša ekonomiskā un politiskā vide. Viņam piekrita arī mazā un vidējā biznesa pārstāvis S. Bukingolts (Inter - Source, 5 restorāni Rīgā): «Mēs nolēmām nevis tērzēt, bet braukt uz Latviju, lai kļūtu par tās biznesa daļu. Cilvēki ir izglītoti un viņu prātos ātri iekrīt biznesa sēkla.» Savukārt ar Justu Karlsonu, kurš pārstāv telekomunikāciju firmu (viņam ir arī juridiskais birojs Rīgā), žurnālisti varēja aprunāties latviski. Mūsu tautietis izteicās, ka svarīgi ne tikai likumus pieņemt, bet arī ievērot. Par Latviju interesējas. 

NRA / 27.10.1993


Vēl veiksmi

«Pasaulē labi zina «Kellogg's» vārdu, Latvijā — Ādažus, tagad šie vārdi skan kopā šeit,» vakar, atklājot SIA «Kellogg Latvija» jauno ražotni Ādažos teica LR Ministru prezidents Valdis Birkavs. Viņš novēlēja jaunajai rūpnīcai sekmīgu darbību un izteica cerību, ka firmai «Kellogg's» Latvijā veiksies. Latvijā divu gadu Laikā uzbūvētā rūpnīca ir septītā «Kelloggs» ražotne Eiropā, pavisam pasaulē firma ir atvērusi 26 ražotnes, kas savu produkciju realizē 150 valstīs. Starp citu, pasaulē uz katru iedzīvotāju iznākot 1,2 kilogrami -Kellogg's» pārslu. irmā topot 44 procenti no visām pasaulē saražotajām graudaugu brokastīm. 
Jaunās rūpnīcas jaudas spējot apmierināt 40 miljonu cilvēku pieprasījumu pēc «Kellogg's» izstrādājumiem. Esot iecerēts, ka tā strādās trīs maiņās. Strādājošie atlasīti konkursa rezultātā. Jaunās rūpnīcas teritorija aizņems 6 hektārus zemes. Šai projektā laikā no 1991. līdz 1993. gadam ieguldīti 22 miljoni ASV dolāru.
Šā gada martā piecos lielākajos Rīgas veikalos pārdošanā parādījās «Kellog's» kukurūzas pārslas, kuras, kā apgalvo firmas reklāmas bukletiņi, brokastīs ēdot visa pasaule. Un nu jau var teikt, ka ar «Kellogg s» kopā brokasto arī Latvija, jo tas esot veselīgi.

V.Vika
Vēl veiksmi
1993.11.11 Latvijas Jaunatne

* * *

VER JAUNU RŪPNĪCU
MAIRA ĀDMINE 

Vakar Ādažos atklāja pēc skaita septīto amerikāņu kompānijas Kellogg filiāli un rūpnīcu Eiropā - SIA Kellogg Latvija. Pirmo reizi ar vitamīniem un šķiedrvielām bagātinātos zeltaini kraukšķīgos Kellogg's Corn Flokes varējām nobaudīt šī gada martā. Tagad šo veselīgo uzturu ražojam paši. Paredzēts, ka jaunatvērtā rūpnīca strādās trīs maiņās un gadā spēs apmierināt 40 miljonu cilvēku lielu pieprasījumu. Patlaban rūpnīca iedzīvotājiem piedāvā viena veida Kellogg kukurūzas - Corn Flakes, bet jau sākot ar nākamā gada martu, tā uzsāks  Kellogg's Frosties ražošanu. Šis dabīgās kukurūzas produkts būs daudz saldāks par iepriekšējo. Iecere par Kollegg filiāles celšanu Latvijā radās jau 1988. gadā. Abpusējo līgumu parakstīja 1990. gada jūnijā. 

Firmas Kellogg rūpnīcas celtniecībā no 1991. līdz 1993. gadam tika ieguldīti 22 miljoni ASV dolāru. Tā šobrīd ir lielākā ASV investīciju ieguldījumu ražotne Latvijā. Rūpnīca aizņem 6 hektārus lielu platību un tikai 30 cilvēku darba roku. Darbs ir automatizēts. Tā kā SIA Kellogg Latvija ir privāts uzņēmums, ieeja šajā rūpnīcā ir stingri ar caurlaidēm. Arī fotografēt ražošanas korpusā ir kategoriski aizliegts. Tas tāpēc, ka mums ir nepieciešams glabāt savas firmas noslēpumus, atbild SIA Kellogg Latvija ģenerāldirektors Filips Stevarts. Atgriežoties vēsturē, piebildīšu, ka jau 1906. gadā V.Kelloggs Amerikā nodibināja pirmo firmu Battle Creek Corn Flakes. Iesākumā jaunā fabrika ražoja tikai 750 paciņas Kellogg's Corn Flakes dienā. Lai garantētu produkta kvalitāti, viņš pašrocīgi parakstījās uz katras paciņas. Šodien Kellogg kompānijai ir 23 ražotnes 17 valstīs.  Šodien mēs esam ielikuši pamatu, lai firmas Kellogg produkti būtu pieejami iedzīvotājiem Latvijā, Baltijas valstīs, Krievijā un ārpus tās, apsveikuma runā teica Kellogg kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Langbo. Lai šo ideju realizētu, ir visi priekšnoteikumi: osta, lauksaimniecības produkti un darbaspēks. Arī ģeogrāfiskais stāvoklis, jo Ādaži atrodas 20 kilometru attālumā no Rīgas. Mūsu ieguldījumi Latvijas ražotnē ir apliecinājums šīs zemes nākotnei un tās lielajai lomai šī reģiona ekoloģiskajai attīstībai. Atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Birkavs. 

NRA / 11.11.1993
* * *
KELLOGA FABRIKA LATVIJĀ 

12. nov. - Pazīstamais ASV uzņēmums "Kellogg" atvēris 'brokastu pārslu" fabriku Ādažos pie Rīgas. Uzņēmuma Austrumeiropas nodaļas pārstāvis Filips Stuarts (Stewart) teicis, ka sākumā ražos kukurūzas pārslas un pieprasījumam pieaugot, ražošanu paplašinās.

 * Laiks / 29.11.29
* * *
«KELLOG» AICINA

... arī nedzirdīgos cilvēkus piedalīties konkursā par visgaršīgāko recepti ēdienam, kura sastāvā ir «Kellog» (visu triju veidu) pārslas. Izdomājiet, pagatavojiet mājās, nogaršojiet un, ja labi izdevies kaut kas, sūtiet šo recepti uz firmu kopā ar izgriezumu no «Kellog» pakas (uzrakstu). Vēl labāk, ja var pievienot foto. Ņemot talkā fantāziju, var izgatavot saldus un sāļus krēmus, cepumus, tortes, zupas, mērces, kokteiļus un sazin ko vēl! Firma «Kellog» sola balvas itin visiem, kuri savas idejas pieteiks, bet pašu labāko recepšu autori saņems super balvas. Tā kā daudziem mūsu ļaudīm «Kellog» produkcija pazīstama no Ziemassvētku akcijām un avīzes «Kopsolī» rīkotajiem pasākumiem, tad atliek tikai ķerties pie darba virtuvē. Receptes konkursam jāsūta uz šādu adresi: 
Kellogg's Ādažu pagasts, Rīgas raj. LV-2164

«KELLOG» AICINA
1995.02.15 Kopsolī
===============
„Ar mums brokasto visa pasaule" — sludina Kellogs 

The New York Times korespondents J. B. Trīsters (Treaster) apraksta pazīstamās firmas Kellogg brokastu pārslu "Corn Flakes" ražošanu un tirgu Latvijā. No sendienām Austrumeiropā brokastīs ēstas desas, auksti uzgriežamie, kartupeļi, olas un rupjmaize ar sviestu. Bet nu The Kellogg Company no Battle Creek, Mich., grib mainīt veidu, kā miljoni krievu, latviešu un citi agrākās Padomju Savienības iedzīvotāji sāk savu dienu. Labas peļņas mudināta, firma sākusi diētiskas pāraudzināšanas darbu. Mums jāmāca cilvēkiem šeit pavisam citāda brokastu ēšana, saka Filips Stuarts, agrākais Ohaio universitātes profesors, kas tagad komandē Kellogga spēkus bijušajā Padomju Savienībā. Darbības centrs ir Rīgā, bet tā tiek izvērsta arī Igaunijā, Lietuvā un dažos veikalos Pēterburgā un Maskavā. Piekritēju vervēšana notiek ar iespaidīgiem TV sludinājumiem un kukurūzas pārslu nogaršošanas stendiem veikalos. Liekas, ka panākumi nebūs ātri. Pircēju pirmā reakcija ir dažāda. Vieniem garšo, citiem sevišķi bērniem, pārslas patīk, bet vecāki tās atzīst par dārgām. Ja, pārrēķinot dolāros, alga ir zem 100 dolāriem, tad pārslu paku par pusotra dolāra nevar atļauties. Visnoraidīgākie ir vīrieši. Dzird sakām: Tas nav vīriešu ēdiens. Tomēr Kellogs ar sākuma panākumiem ir apmierināts. 
 Kellogs ir ieguldījis 22 milj. dolāru kukurūzas pārslu fabrikā Ādažos pie Rīgas, necerot uz ātru peļņu, ilgtermiņa ieguldījums. Latīņu Amerikas tirgus attīstībai esot vajadzējis 40 gadu. Kellogga interese par tirgu Padomju Savienībā sākusies jau Gorbačeva laikā, bet praktisku panākumu neesot bijis. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Kellogg nolēmis celt pārslu fabriku Ādažos. Darbu vadītājs Stuarts būves grūtības salīdzina ar riteņa izgudrošanu no jauna. Kellogs gribēja izmantot vietējos amatniekus, bet neviens nesaprata standartus, par kādiem mēs runājām, saka Stuarts. Vajadzēja vest architektus, inženierus un priekšstrādniekus no Anglijas un Vācijas, kā arī lielu daļu materiālu un mašinērijas. Daļu izejvielu ražošanai varēja iegūt uz vietas, bet galveno sastāvdaļu — kukurūzu — arvien vēl jāieved no Kanādas un Argentīnas. Kad produkciju sāka ražot pagājušā gada novembrī, bija jāizveido tirgus sistēma. Biroja darbiniekiem arī vajadzēja iemācīties rietumu vadības un rēķinu paņēmienus. Aģentiem vajadzēja gūt apziņu — ko nozīmē pārdot. Mēs sākām ar cilvēkiem, kas pirms tam nebija redzējuši kukurūzas pārslas, saka Stuarts. Nedz arī viņiem bija pazīstami brīvā tirgus paņēmieni un gars. Bet pamazām parādījās pirmie panākumi. Jau tagad, liecina Stuarts,  Latvijā ir grūti atrast veikalu, kurā nav Kellogg's Com Flakes 

* Latvija Amerikā /  04.06.1994
***

Kellogg's gatavojas slēgt ražotni Latvijā
Rīga 2.septembrī 

Viena no pasaules lielākajām sauso brokastu ražotājfirmām Kellogg's otrdien paziņoja presei, ka līdz gada beigām gatavojas slēgt savas ražotnes Latvijā, Svendborgā (Dānijā) un Verolā (Itālijā), kā arī pēta iespējas optimizēt izplatīšanas tīklu Eiropā. Kellogg's Latvija ģenerāldirektors Filips Stjuarts Dienai paziņoja, ka ražotņu slēgšanas iemesls nav meklējams šo valstu ekonomiskajos un politiskajos apstākļos, bet gan ir saistīts ar vienota Eiropas tirgus izveidošanu.

Latvijas ražotne bija vienīgā visā bijušajā PSRS un Austrumeiropas valstīs, un apgādāja šo valstu tirgus ar Latvijā ražoto produkciju. Kā otrdien Dienai izteicās ekonomikas ministrs Atis Sausnītis, ražotnes slēgšana var negatīvi ietekmēt līdzīga profila ārvalstu uzņēmumu ienākšanu Latvijā, mudinot tos atkārtoti izvērtēt ienākšanas ekonomiskos aspektus. Latvijā Kellogg's ražotni Ādažos sāka celt 1991.gadā un tā sāka darboties 1993.gada sākumā. Kopumā ražošanā tika investēti 26 miljoni ASV dolāru (ap 15 miljoni latu). F.Stjuarts nespēja atbildēt uz Dienas jautājumu, vai šajos gados ir atpelnītas Latvijā ieguldītās investīcijas, taču viņš bija pārliecināts, ka ražotņu slēgšana ļaus ekonomēt resursus un ar laiku segs visus ar slēgšanu saistītos zaudējums. Kā paziņoja Kellogg's Eiropa, slēdzot ražotnes Latvijā, Itālijā un Dānijā, nepieciešamā ražošana tiks pārcelta uz citām ražotnēm Eiropā - Brēmeni (Vācijā), Mančestru un Rekshamu (Lielbritānijā), Valsu (Spānijā), kur kopējās ražošanas izmaksas ir zemākas nekā valstīs, kurās tiks slēgtas rūpnīcas. F.Stjuarts apgalvoja, ka ieguvēji būšot arī Kellogg's produkcijas pircēji, kuri no rūpnīcām Vācijā un Lielbritānijā saņems kvalitatīvāku produkciju par zemāku cenu. Kopumā visā pasaulē Kellogg's patlaban pieder 25 uzņēmumi. «Latvijā joprojām būs Kellogg's Austrumeiropas vadības centrs, tādējādi gandrīz puse no Kellogg's Latvija 70 darbiniekiem turpinās darbu, lai nodrošinātu produktu tirdzniecību, mārketingu un izplatīšanu Latvijā un Austrumeiropā, kā arī finansiālo atbalstu šīm aktivitātēm. Mēs nedomājam atteikties no Austrumeiropas tirgus, ko esam iekarojuši,» stāstīja F.Stjuarts. Uzceltā ražošanas ēka turpmāk tikšot izmantota kā izplatīšanas un noliktavas centrs. Firma esot arī apņēmusies palīdzēt 38 darbiniekiem, kurus atbrīvos no darba, atrast citas darba iespējas.

======================
Par vecākās alusdarītavas atvēzienu
2002.05.28 Latvijas Vēstnesis (LR ofic. laikr.)


"Kimmels"
💥💥💥

Tagad šais telpās atrodas vairāki uzņēmumi. 
Tālāk informācija par dažiem no tiem.


====================================
“RUBRIG” ražo gumijas drošības segumus ar prettrieciena īpašībām, 
kas tiek izgatavoti no otrreizēji pārstrādātas SBR gumijas un jaunā EPDM gumijas savienojuma uz poliuretāna bāzes. Uzņēmums veic ražošanu ar ekskluzīvu, modernu ar datoru kontrolētu ražošanas iekārtu palīdzību, kas izgatavotas Vācijā pēc RUBRIG pasūtījuma. Ražotājs izmanto universitātēs veiktus pētījumus par nepārtrauktu ražošanas testēšanu, attīstību un inovatīvu grīdas segumu sistēmu testēšanu. Mūsu galvenais produkts ir gumijas drošības plāksnes sportam, bērnu rotaļlaukumiem un citiem iekštelpu un ārā infrastruktūras objektiem ar augstu traumu rašanās riska faktoru.
Jaunās rūpnīcas ražošanas jauda ir 100000 m2 gadā. 1115 m2 lielā ražotne atrodas Ādažos, Latvijā.



💥💥💥
“Graci” ražošanas līnija “Ādažos.
Musli ražotājs “Felici” investē 600 000 eiro jaunā ražotnē Ādažos
Ingrīda Mičāne  
7. marts 2018  

Uzņēmums SIA “Felici”, kas ar zīmolu “Graci Musli” gatavo dažāda veida brokastu pārslas, investējis 600 000 eiro ražotnē Ādažos, tādējādi pārejot no roku darba uz industriāļo ražošanu, informē uzņēmuma vadītāja Alise Balgalve.  
Ar paplašināšanos plānots būtiski palielināt ražošanas apjomus. Produktus, kas pirms tam tapuši ar rokām, tagad varēs saražot efektīvāk, kāpinot jaudu līdz vienai tonnai stundā.  
“Pasaulē arvien izteiktāka kļūst tendence lietot uzturā funkcionālus produktus – tādus, kam ir dabīgi augsta uzturvērtība. Piecu gadu laikā bijām sasnieguši brīdi, ka, ar rokām ražojot, bija grūti apmierināt augošo pieprasījumu pēc “Graci” mušļiem un maltītēm. Startējot ārzemju tirgos, jārēķinās ar lēcienveida pieprasījumu, kas tikai ar laiku kļūst vienmērīgāks. Lepojamies, ka mēs kā 100% Latvijas kapitāla uzņēmums turpmāk varēsim sekmēt eksportu jaunā līmenī,” norādīja Balgalve.  
Uzņēmuma mērķis šogad ir sertificēt ražotni, iegūstot starptautiski atzīto BRC (British Retail Consortium) sertifikātu, kas apstiprina augstas kvalitātes standartus un nekaitīgumu, kā arī atbilstību normatīvajām prasībām. Apliecinājums visā pasaulē ir svarīgs kritērijs jaunu eksporta valstu apgūšanai.  
Patlaban veikalos pieejami sešu veidu “Graci” mušļi, četru veidu putras un sešu veidu ātri pagatavojamās maltītes. Uzņēmums, sadarbojoties ar zinātniekiem un uztura speciālistiem, regulāri pārskata “Graci” piedāvājumu. Tuvākā gada laikā plānots palielināt produktu klāstu ar vēl vairākiem inovatīviem produktiem.  
Līdztekus ražošanai uzņēmums sadarbībā ar zinātniekiem veic arī divu veidu pētījumus: drošības un izaugsmes jeb produktu attīstības jomā.  

“Pirmie pētījumi ļauj pārliecināties par minerālvielu un vitamīnu sastāvu konkrētajā produktā, kā arī par atsevišķu vielu neesamību, tādējādi apliecinot kvalitāti. Savukārt otrie pētījumi palīdz uzlabot produktu formulas un attīstīt jaunus produktus,” teica Balgalve.  
“Graci” ir funkcionāli graudaugu produkti – mušļi, putras un ātri pagatavojamās maltītes. Produkti satur tritikāli, kas ir nozīmīgs šķiedrvielu, proteīna un B grupas vitamīnu avots. Tāpat sastāvā ir, piemēram, ar mizu un sēklām malts ķirbis un ābols, spināti, ingvers un kazenes.  
Produkcija tiek eksportēta uz tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Dānija, Čehija, Surinama, Serbija, Saūda Arābija, Libāna un Dubaija.   
Kā liecina “Firmas.lv” dati, SIA “Felici”reģistrēts 2012.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 9660 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 261 164 eiro salīdzinājumā ar 216 008 eiro iepriekšējā gadā, bet zaudējumi – 90,044 eiro salīdzinājumā ar 1693 eiro peļņu pirms gada.  
“Felici” īpašnieks ar 55% kapitāldaļu ir SIA “Topmix”, 35% pieder A.Balgalvei, bet 10% – Krišjānim Brehmanim.

💥💥💥

Ādažos būvē vieglas un ātras lidmašīnas, ko pārdod visā pasaulē

SIA Pelegrin


===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru