sestdiena, 2015. gada 7. februāris

Pirmā fotogrāfija / Ādažu astoņgadīgā skola ^

Mūsu foto pulciņš 

Ieguvām fotoaparātu «Ļubiteļ». Gribējām iemācīties ar to rīkoties. Tādēļ mācību gada sākumā pie techniķu pulciņa nodibinājām fotosekciju. Pašlaik sekcijā ir deviņi biedri. Nodarbībās iepazināmies ar fotoaparāta uzbūvi un fotografēšanu. Esam iemācījušies attīstīt filmas un pagatavot uzņēmumus ar kontakta kopēšanas paņēmienu. Izgatavosim arī palielināmo aparātu. Mūsu prasme sevišķi noder ekskursijās. Sākumā gan ne vienmēr izdevās labi uzņēmumi. Tagad tā vairs negadās. Pašlaik mācāmies fotografēt mazus priekšmetus un pārfotografēt uzņēmumus no dažādām grāmatām un žurnāliem. Tā varēsim palīdzēt arī citiem pulciņiem pagatavot skaistus albumus un kolekcijas. 

Mūsu fotopulciņš
1953.12.10 Pionieris
M. VIDAUSKIS, 
Saulkrastu rajona Ādažu septiņgadīgās skolas techniķu pulciņa priekšsēdētajs
📷 📷 📷
Foto pulciņa nodarbības Ādažu astoņgadīgajā skolā / XX g.s. septiņdesmito gadu vidus.



Pulciņa nodarbības skolas sporta zālē./ Nodarbības pie Līvijas Veises, viņa arī fizkultūras skolotāja.











Guntis Osis

Guntis Osis





Jānis Upmalis


Tas nav brāķis, bet gan viens no eksperimentiem.
📷 📷 📷
NEPAIET GARĀM SKAISTAJAM
— Gleznotājs ar otu vai krītu, mēs - nospiežot īstajā mirklī fotoaparāta slēdzi,  apgalvo rajona Pionieru nama fotosekcijas vadītājs Jānis Brencis. 
— ieraudzīt skaisto mācījos no fotomeistara Jura Krieviņa. Viņš par aizkadra mirkli lika domāt vairāk nekā par redzamo attēlu. Tagad pats to mācu skolēniem. — Kādas sajūtas izraisa jūsu uzņēmumu publikācijas?
— Tā ir atzinība par padarīto. Par pirmajām publikācijām priecājos īpaši, arī tagad ir patīkami atvērt laikrakstu ar savējo uzņēmumu. 
— Uz kādu mērķi virzāt fotosekcijas dalībniekus? Cik daudz viņu ir? 
Trijos gados nepieciešamos  fotonoslēpumus uzzinājusi aptuveni piektā daļa «Ādažu» astoņgadīgās skolas audzēkņu. Par fotogrāfiju sākuši interesēties pat daži vecāki. 
Domāju, ka Raimonds Petersons, Andrejs Sazinovs, Sergejs Ribakovs, Juris Subbota, Raitis Masulis un Ronalds Brakmanis varētu piedāvāt attēlus publicēšanai rajona avīzē. Šie zēni prot skatīties vērīgāk nekā citi un biežāk saredz to, kam paviršie ikdienā iet garām. Minētajiem skolēniem izdodas skaisto mirkli notvert un atdot tālāk citiem. Uzskatu, ka fotografēt vajadzētu prast katram astoņgadīgās skolas absolventam.
J. Brencis un jaunie fotoamatieri

NEPAIET GARĀM SKAISTAJAM
1984.05.05 Darba Balss (Rīgas rajons)
Jurčenoks, H.

-

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru