trešdiena, 2017. gada 12. jūlijs

Bērnu spēļu laukuma tapšana <>






















































👦👧👦👧
Rotaļu laukums Ādažu novadā - pērn labākais pašu iedzīvotāju realizētais projekts Pierīgā 
Autors Apriņķis.lv / 18.01.2016
Inga Pērkone, ciemata Ķurzuļi iedzīvotāju grupa
Bērnu rotaļu laukums Kadagas ciema Ķurzuļos, kuru izveidē iesaistījās vietējie iedzīvotāji, Latvijas Pašvaldību savienības konkursā "Sabiedrība ar dvēseli Latvija" atzīts par pērn labāko realizēto projektu Rīgas reģionā, portālu "Apriņķis.lv" informēja Ādažu pašvaldībā.Aizvadītajās brīvdienās, 16. janvārī Lielvārdē notika projektu konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" noslēguma pasākums, kurā tika godināti labākie "Sabiedrība ar dvēseli" projekti visā Latvijā, kā arī tika noteikts labākais projekts katrā no pieciem plānošanas reģioniem (Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, Latgales) un pats labākais valstī kopumā.Par Rīgas plānošanas reģiona labāko projektu tika atzīts Ādažu novadā īstenotais projekts – bērnu rotaļu laukums Kadagas ciema Ķurzuļu ciematā. To kā labāko projektu savā pašvaldībā tālākam konkursam virzīja Ādažu novada dome.
Kā stāsta šā projekta vadītāja Elita Pētersone, bērnu rotaļu laukums Ķurzuļos izveidots divu lielu ozolu paēnā, kur brīvo laiku var pavadīt gan jaunāki, gan arī vecāki bērni. "Ķurzuļos katru gadu tiek uzceltas divas trīs jaunas mājas (nu jau to ir vairāk par 30), bet līdz šim tajā nebija ierīkots neviens publisks rotaļu laukums. Tālredzīgi, domājot gan par lielāku, gan mazāku ciemata iedzīvotāju labklājību, viens zemes gabals netika pārdots privātmāju apbūvei, bet gan saudzēts kopējas atpūtas vietas izveidei. Bērnu rotaļu laukuma ierīkošana, kurā iesaistījās daudzi ciemata iedzīvotāji, ir tikai pirmais solis šā zemes gabala attīstībai, jo iedzīvotājiem jau ir padomā vairākas jaunas ieceres," klāsta E. Pētersone.
Ķurzuļu ciema projekts par pirmo vietu Rīgas plānošanas reģionā sacentās ar vēl diviem citiem projektiem no Jaunpils un Ogres. Ogrē iedzīvotāji, gaidot Latvijas simtgadi, atjaunojuši piemiņas vietu, kur 1919. gada 28. februārī komunisti noslepkavoja septiņus Meņģeles iedzīvotājus. Izgatavota un uzstādīta jauna piemiņas plāksne, sakārtota pieminekļa apkārtējā teritorija, izbūvēts bruģēts gājēju celiņš un arī norāde pie autoceļa.
Savukārt Jaunpilī atjaunota vēsturiskā pastaigu taka Jaunpils parkā. Organizējot sadarbību ar skolēniem, biedrība "Vīgrieze" attīrīja parku no koku saknēm un krūmiem, kā arī no zemes izraka Mīlestības akmeni, notīrīja to un izveidoja skatu laukumu. Pateicoties šim projektam, izdevies atjaunot unikālu un skaistu vēstures liecību.
Bērnu rotaļu laukums Ķurzuļos, kas tika atzīts par labāko projektu Ādažu novadā un arī Rīgas plānošanas reģionā, tika virzīts arī nacionālajam apbalvojumam, kur bija jāsacenšas ar vēl četriem citiem labākajiem projektiem no Zemgales, Latgales, Kurzemes un Vidzemes.
Zemgales labākais projekts – hokeja un ledus laukums, Latgalē – "Galēnu pagasta mājokļu vēsturiskā karte", Kurzemē – zaļā āra klase Kuldīgas centra vidusskolas pagalmā, Vidzemē – strītbola laukums Stalbes vidusskolas teritorijā Pārgaujas novadā. Par šā gada labāko projektu tika atzīts Zemgales labākais projekts – hokeja laukums, ko veidoja iedzīvotāju apvienība "Hokeja entuziasti".

=

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru