pirmdiena, 2017. gada 24. jūlijs

Vīzija par jauno Gaujas ielu <>


Ādažu novada domes Saimniecības un infrastruktūras daļas vadītājs un Gaujas ielas rekonstrukcijas projekta vadītājs Valdis Ligers skaidro, 
ka ielas rekonstrukcijas rezultātā novada iedzīvotāji "iegūs jaunu un mūsdienīgu Ādažu centru ar pārbūvētām lietus ūdens kanalizācijas komunikācijām, kas pašlaik ir ļoti bēdīgā stāvoklī, energoefektīvu ielas apgaismojumu, estētiski pievilcīgu pilsētvidi ar funkcionāli ērtu, sakārtotu satiksmes organizāciju, stāvvietām, drošu vairāku krustojumu šķērsošanu, ērtus trotuārus gājējiem un celiņus velobraucējiem". 
"Jaunā Gaujas iela būs lieliska iezīme Ādažu novada centra nākotnes sejā," pārliecināts Ligers.


Jaunie arhitekti Gaujas ielu Ādažos vēlas pārvērst par novada vizītkarti 

Aizvadītājā nedēļā jaunie arhitekti no četrām augstskolām bija sabraukuši Ādažos uz desmito Latvijas Arhitektūras skolu plenēru. Piecu dienu garumā intensīvi strādājot, jaunie speciālisti meklēja risinājumus tam, kā Gaujas ielu padarīt par novada centra vizītkarti.
Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja novada domē, plenērs pulcēja arhitektūras studentus no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Celtniecības koledžas un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas.  
Piecu dienu garumā jauno speciālistu uzdevums bija domāt par to, kā Ādažu centrālā iela – Gaujas iela – var kļūt par populāru promenādi, kas būtu jādara, lai uzlabotu gājēju, riteņbraucēju un autotransporta plūsmu centrā, kā nākotnē būtu veidojami Gaujas ielas apstādījumi un citi jautājumi.
"Plenēra risinājumi ir ideju kopums. Katra arhitektu grupa uz Ādažiem skatījās caur citu prizmu," stāsta Sergejs Ņikiforovs, arhitekts un arhitektūras skolu plenēra idejas autors un izveidotājs. "Tas, ko studenti plenēra laikā radīja, ir vairāk nekā nopietni. Gaujas iela ir īpaša, tai jākļūst par Ādažu centra vizītkarti," piebilst S. Ņikiforovs.
Arī paši jaunieši atzīst, ka strādāt pie Ādažu centra attīstības vīzijas esot bijis ļoti interesanti. "Ļoti interesanti. Pirmo reizi sadarbojos ar topošajiem arhitektiem arī no citām skolām. Tas bija lietderīgi, jo katrai skolai ir nedaudz cita specifika. Varējām viens no otra mācīties," klāsta Kitija Naika no Latvijas Lauksaimniecības universitātes. 
Līdzīgi domā arī Rīgas Tehniskās universitātes trešā kursa students Matijs Babris: "Man ir ļoti liels prieks, ka ir iespēja strādāt ar reāliem projektiem. Ļoti vērtīgi, ka šajā plenērā bija iespēja sadarboties ar studentiem no dažādām skolām, jo katrai skolai ir sava specifika."
Portāls "Aprinķis.lv" jau rakstīja, ka šis plenērs ir cieši saistīts ar šā gada pavasarī Ādažus notikušo plenēru, kurā profesionāli arhitekti strādāja pie šī paša jautājuma risināšanas. Pašvaldības mērķis attīstīt Ādažu novada centru ir ne vien tāpēc, lai meklētu labākus risinājumus infrastruktūras attīstībai, bet arī tāpēc, lai Ādaži būtu ērta un estētiski pievilcīga vieta gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem, gan viesiem.
Šī gada Latvijas Arhitektūras skolu plenēru atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds un Ādažu novada dome. Plenērs tika rīkots, sadarbojoties ar Latvijas Arhitektu savienību.

Plenērā Ādažos arhitekti, vēsturnieki un iedzīvotāji izstrādās novada centra attīstības vīziju
Autors Apriņķis.lv
28.09.2015
































 














 













 Sāksies vērienīga Ādažu centra pārbūve, slēgs satiksmi Gaujas ielā

 


Gaujas ielas vizuālais veidols pēc rekonstrukcijas
Gaujas ielas vizuālais veidols pēc rekonstrukcijas Ādažu novada pašvaldībā 

Ādažu novada dome uzsākusi projekta "Gaujas ielas A pārbūve" īstenošanu, kura ietvaros tiek pārbūvēts Gaujas ielas posms no Rīgas gatves līdz vecajai domes ēkai (Gaujas ielā 16), iebrauktuvei uz Gaujas ielu 25 (korpuss 2).

Novada pašvaldība informē, ka no 9. marta līdz augustam satiksmei slēgta Gaujas iela posmā no Rīgas gatves līdz Attekas ielai, galveno satiksmes plūsmu novirzot pa Draudzības un Attekas ielu. Piekļuve pie Ādažu slimnīcas (poliklīnikas) tiks nodrošināta ar jaunizbūvētu pagaidu grants ceļu, šķērsojot zemes gabalu Attekas ielā 16, ar iebraukšanu no Pirmās ielas puses gar namīpašumu Pirmajā ielā 38 un no Gaujas ielas puses gar namīpašumu Gaujas ielā 25, korpuss 2.

Būvniecības laikā tiks mainīts sabiedriskā transporta maršruts. Virzienā no Baltezera uz Ādažiem, pirms pirmā rotācijas apļa Rīgas gatvē, tiks izveidota pagaidu autobusa pieturvieta Rīgas gatves ceļa malā. Pēc tam, turpinot kustību, pirmajā rotācijas aplī autobuss nogriezīsies uz Draudzības ielu tālākai kustībai līdz pagriezienam uz Attekas ielu virzienā uz Gaujas ielas pusi.

Esošā pieturvieta Podnieku ceļa malā "Siltumnīca" uz laiku tiek slēgta, tuvākās pieejamās pieturvietas ir "Krastupes iela" un "Attekas iela". Sabiedriskā transporta kustība virzienā no Rīgas uz Garkalni un Alderiem tiek virzīta: Draudzības iela – Attekas iela – Gaujas iela – Dadzīšu iela – Krastupes iela – Podnieku ceļš. Virzienā uz Rīgu no Alderiem un Garkalnes: Podnieku ceļš – Krastupes iela – Dadzīšu iela – Gaujas iela – Attekas iela – Draudzības iela – Rīga.

Abas pieturvietas iepretim Ādažu slimnīcai (poliklīnikai) tiks pārvietotas uz Attekas ielu pie vecās domes ēkas (Gaujas ielā 16). Pieturvieta "Maxima" un "Apelsīns" uz remontdarbu laiku tiks izmantota tikai maršrutā uz un no Carnikavas.

Autors Apriņķis.lv
06.03.2017










===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru