trešdiena, 2014. gada 2. aprīlis

Ielas garumā - Draudzības iela <>

Pagrieziens uz Podniekiem ap 1975.gadu
 


Tāds kādreiz bija savienojums ar Attekas ielu / ap 1975.gadu
 
"Rijkuri"-Kolhoza priekšsēdētāja J.Kukeļa māja / skats no Draudzības ielas. Māja atrodas uz tagadējās Attekas ielas.


J.Kukeļa māja mainīja savu izskatu / 18.03.2021. / skats no Dārza ielas puses

Top Līvānu mājas / 29.04.1983.gads

Līvānu mājas uz Draudzības ielas

Ielas galā bija vecās mājas "Dzirnavas", kuru vietā priekšsēdētājs A.Kauls uzcēla savu privātmāju. / XX g.s 80gadi 

* Darba Balss / 23.05.1948
 
Māja Nr.20 / ap 1974.gadu

Skats uz Nr.18 / XX g.s. 70 gadu sākums

 





Draudzības ielas 13 pagalms






 

 




Iela ap 1979.gadu

Sniegs uzkrita uz rudens lapām / 1997.gada oktobra sākums
 


Draudzības iela 15 / 1997.gada oktobris



1997.gada oktobra sākumā

2012.gads


 








23.01.2016


 


Krustojums ar Pirmo ielu


 







 


***
Vecas mājas renovācija un 90kEUR pie cenas klāt
 Septembris 4, 2017 /Ernests

Ziemā stāvēja sludinājums, pārdod māju par 55000 EUR
Nevienam gala pircējam tas protams neinteresēja – kā nekā nodzīvota māja, zemi pamati, saplaisājis ķīeģeļu mūris, jumts kas galīgi sašļucis. Kā saka viss ir slikti. Vienīgais īpašuma pluss vieta centrā un visas komunikācijas.

Tad apķērīgi cilvēki izlemj, ka jāveic renovācija un jāpārdod nu jau “jauna” māja  . Kas nu ir piedāvājumā par 148000 EUR
Par renovācijas izmaksām un peļņas maržu nekomentēšu, katrs ir tiesīgs pelnīt kā māk, tik dažas piezīmes no renovācijas procesa braucot ikdienā garām:
Siltinājums ir vate mājās iekšpusē zem reģipša, 50mm, kas likta kopā ar reģipsi vēl pirms ielika logus

Jumta segums likts uz oriģinālajām jumta spārēm no mājas būvniecības pirmsākumiem 60-70to sākums? noplēsa šīferi, uzlika plēvi, latojumu un lētāko skārda profilu. 
Fasāde uz latojuma uzsists impregnēts dēlis, nekādas plēves vai plaisu aiztaisīšanas ķieģeļu mūrī, arī nekrāsoja jo priekš kam ja impregnēts. Bija dēļi bik pa īsu, bet to atrisināja ar pieaudzētu uz leju vējkasti.  
Gāzes katla izvads zem vēja kastes, ar garantiju apsarmojums ziemā un ātrāks nopūšanas risks vējkastei. Tāpēc uzsita skārda gabalu.
P.S. Vēl bonusā servitūra ceļš uz zemes gabalu pagalma pusē, kur taps dvīņu māja
Lasīju rakstu par to ka 110m2 māju var uzbūvēt par 72000.   Raksts būtībā ir par to ko vairāk pērk k-rauta, lai arī (vismaz man) šis veikals vairāk asociējas ar vietu kur atrast materiālus kosmētiskajam remontam dzīvoklī un sīkai labiekārtošanai, nevis lielajiem būvdarbiem (jā jā, aizejot uz projektu nodaļu var dabūt…



atsauksmes uz rakstu - Vecas mājas renovācija un 90kEUR pie cenas klāt

Jā šo bija interesanti vērot katru dienu braucot garām – faktiski uzreiz bija skaidrs, ka ne priekš sevis taisa …

Varu piebilst nedaudz: tā māja ir koka karkasa būve ar silikātķieģeļu apdari. Pamati nemaz tik sekli, ap metru dziļumā. Jumta koka konstrukcijas bija labi saglabājušās, cik pareizi vai nepareizi uz tām likt jauno jumtu nemācēšu teikt. Ceļu taisīja no Draudzības ielas, jo tā asfaltēta. Loģiskāk būtu bijis taisīt no pretējās puses – Puķu ielas, bet nu laikam saprata, ka tā nekad nebūs asfaltēta.


Skursteni nav atjaunojuši un kamīna nebūs:( Vispār džekiem tagad jāiespringst līdz ziemai pārdot:D Jāuzprasās aizbraukt ciemos apskatīties un aprunāties!
Nja, izklausās drusku pēc Rumbulas auto tirgošanas… Vizuāli izskatās var būt pat labi (te jau ar – iekštelpas jau smuki viss it kā), bet ja sāksi prasīt par pagātni, kā taisīts utt., vai nedod dievs vēl gribēsi līst uz bēniņiem vai vēl kaut kur, tad pārdevējs vairs negribēs runāt…
Maz ticams ka 140 dabūs, bet apmēram pa 100-110 aizies. Jūtu līdz tam kas iztērēsies un nopirks.


Nu ja nopirks stulbenis kuram ir pārāk daudz nauda – viss pareizi!
Stulbeņiem daudz naudas nedrīkst būt!
Nevajag ļauties masu histērijai, var būt tur viss nemaz nav tik slikti. Jā, dažas lietas ir aplami un nepareizi izdarītas, tomēr svarīgākais, lai būtiskākās lietas būtu paveiktas pareizi. Ja tā māja nostāvēja 50 gadus tādā stāvoklī, kā iepriekš, tad gan jau nostāvēs vēl 50. Ja mani interesētu tāda māja, pa tādu cenu, es kritiski vērtētu ne tikai pašu māju, bet arī “vissirslikti” viedokļus. Vispareizākais to māju interesentam apmeklēt ar būvinženieri vai kādu, kurš var izdarīt adekvātus slēdzienus par tehnisko pusi.

Māja nav mana, un man nav nekāda interese to māju lobēt. Par mājas pagātni un iepriekšējo kondīciju gan kaut ko zinu.
Var būvēt sev var būvēt uz pārdošanu. Šeit ir izvēlēts otrais variants.
Skaidrs ka māja uz pārdošanu, bet šis vēl nav sliktākais variants. Mārupē par krietni lielāku ciparu pārdod karkasnieces ar ļodzīgiem vienpakešu logiem, lēto laminātu/flīzēm, prastāko gāzes katlu un grīdām kas jau iesēdušās. Pat bail domāt kas ir sienās, jumtā un zem grīdas.
Un šādu piemēru ir daudz, jo tā ir pieņemts – pa lēto uzcelt un pa dārgo pārdot.
Protams, varam teikt ka muļķis kurš nopirks, bet būsim godīgi, vidējais LV pircējs nav spējīgs pilnvērtīgi novērtēt mājas kvalitāti.

a kas īsti notiks pie šāda siltinājuma? ķieģelis izsals, būs auksts, bet mitrums no iekšpuses caur reģipsi jau uz viņu netiks un tāpēc kondensātam nevajadzētu būt? (nu vienīgi caur grīdlīstes šķirbu)
un vai ar šādu siltinājumu ziemā vispār varēs sasniegt un uzturēt 21-22 grādus?
Ir bijusi darīšana ar šo māju. Estrich uzliets pa virsu vecajām koka grīdām. Starpsienas uz sabrukšanas robežas,vnk apšūts ar ģipskartonu. Teikšu godīgi tur viss ir iekonomēts līdz centam.

Biju piegājis pie meistariem laikā, kad lika fasādi. Murgs ne darba kvalitāte. Meistars strādāja par 5€ m2 . Līmeņrādis netika izmantots. Dēlis tika likts pie dēļa, bez atstarpes . Vēlāk izžuva un parādījās škirbas. Jau moderni ….Šķembas ar bruği liktas uz kārtīgas māla zampas. Utt. Kādam būs jauks pirkums…

Jā piekrītu – viss slikti, BET
– māja līdz šim tika ekspluatēta bez jebkāda siltinājuma, šobrīd pareizi vai nepareizi, taču kaut kas ir nācis klāt.
– ar līkām rokām nobruģētā teritorija arī nav par velti.
– ēkas lokācija + komunikācijas + 1200 m2
– vizuāli šķiet, ka ēkā var uzsākt dzīvot.
– un pats galvenais: šobrīd mājokļu pircēji ir gatavi maksāt par ēkas smukajām bildēm, lai tikai pašiem ne kas nebūtu jādara. Ja kļūdos, tad kāpēc māju neviens nepirka par 55k . Ja nepārliecināju, tad tādi, kas paši kaut ko būvē un štuko par savām mājām ir kādi +- 100
***











 



 











 











 
Arī ministri mita uz šīs ielas - tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš



































===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru