sestdiena, 2015. gada 19. decembris

Atmiņu Suvenīrs (4/11) / Vokāli instrumentālais ansamblis "Suvenīrs" <>


Saulkrastos - «Suvenīrs» 

Brīvdabas estrāde aicināja saulkrastiešus uz Ādažu kolhoza kultūras nama estrādes ansambļa «Suvenīrs» koncertu. Tikšanās ar mūsu republikas un Vissavienības festivāla laureātu bija sen gaidīta. Ar sevišķu interesi gaidījām pirmās vietas ieguvējas Nijas Bcrgmanes uzstāšanos. Saistīja jaunās solistes dzivespriecīgā vienkāršība, izturēšanās atbilstoši dziesmu raksturam. 

Solisti Lolita Vambūti pazīstam jau sen. Atkalredzēšanās sagādāja lielu prieku. Interesants ir Ērika Ceļdoma izpildījums. Savdabīga balss, īpatnēja dziesmu izvēle. Programmas lielākā daļa bija jaunākās dziesmas, arī pašu sacerētas. Skatītāju nedalītu atzinību guva programmas vadītājs llmārs Piruškins. Viņa nolasītās humoreskas labi papildināja programmu. Lielu paldies mākslinieciskajam vadītājam Dmitrijam Grozovam, mūzikas konsultantam Uldim Stabulniekam un visiem ansambļa dalībniekiem izteica siltie aplausi, ziedi. 
B. Eglīte
* Darba Balss / 08.08.1974
=============================

Estrādes svētki LIEPĀJĀ

Trīs dienas no 23. līdz 25. jūlijam pilsētā pie jūras risinājās trešās republikāniskās estrādes kolektīvu un individuālo izpildītāju skates fināls. Ceļazīmes piedalīties šajā skatē bija izcīnījuši 16 labākie estrādes kolektīvi, zonālo skatu uzvarētāji no Rīgas, Valmieras, Siguldas, Rēzeknes. Daugavpils, Jūrmalas un citiem republikas rajoniem. 

Estrādes kolektīvi darbojas ne tikai klubos un kultūras namos, bet estrādes mūzikas entuziastus pulcina arī rūpnīcas, padomju saimniecības un kolhozi. No 16 kolektīviem, kuri piedalījās skatē, četri - Rīgas rajona Ādažu kolhoza ansamblis «Suvenīrs», Ogres rajona kolhoza «Lāčplēsis» orķestris, Liepājas rajona Nīcas padomju saimniecības kluba bigbīta ansamblis «Santa» un mūsu rajona kolhoza "Uzvaras" estrādes orķestris - pārstāvēja republikas laukus. Tas uzskatāmi pierādīja, mīts par to, ka labi estrādes kolektīvi var pastāvēt tikai pilsētās, ir maldīgs. Piebildīsim, ka šajā skatē Rīgu pārstāvēja tikai divi kolektīvi, bet tādas lielas republikas pilsētas kā Ventspils, Jēkabpils, Cēsis, Kuldīga skatē nepiedalījās. Tātad mūsu rajona kolhoza «Uzvara» estrādes orķestra līdzdalība un izcīnītā ceturtā vieta republikas skates finālā jāuzskata par sasniegumu.

Žūriju vadīja Latvijas PSR Nopelniem bagātais mākslas darbinieks Komponistu savienības valdes priekšsēdētājs Ģederts Ramans, tās sastāvā bija izcili estrādes mūzikas lietpratēji - Rīgas radio un televīzijas orķestra vadītājs Alnis Zaķis, komponisti Ivars Vīgners un Uldis Lapsiņš, Em. Melngaiļa Tautas mākslas nama mūzikas sektora vadītājs komponists Jānis Rijnieks un citi. Divas dienas viņi objektivi vērtēja visus kolektīvus. 

Kolhoza "Uzvara" mūziķi pēc nolikuma piedalījās lielo estrādes orķestru grupā un savu 30 minūšu programmu sniedza 23. jūlijā skates pirmajā dienā. Pēc žūrijas komisijas novērtējuma labākais kolhoza «Uzvara"  kolektīva sniegums ir bijis Raimonda Paula skaņdarbs orķestrim «Atmiņas par Karpatiem» un solistes Anitas Priekules dziedātā Zigismunda Lorenca dziesma «Tavs skats». Pozitīvi žūrijas komisija novērtēja Jāņa Līvmaņa dziesmas «Līgo naktī» un «Jauna puiša dvēselīte», kā arī orķestra «Sigulda» vaditāja Jāņa Raslava «Ceļa dziesmu», kas savdabīgi atsvaidzinājušas abu kolektīvu programmu. lzskanējuši trešās estrādes kolektīvu skates pēdējie akordi. Žūrija šajā skatē par laureātiem atzina estrādes orķestri «Sigulda» (vadītājs Jānis Raslavs). 

 * Komunisma Ceļš / 31.07.1971

Nija Bergmane ( pirms Ādažu posma - Ventspilī )


===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru