pirmdiena, 2017. gada 14. augusts

Jaunā Gaujas iela <>


Kustību pa Gaujas ielu atvēra 26. jūlijā; pievadceļi lietošanai tika nodoti 12.augustā; labiekārtošanas darbi turpinās.






MONUM veiktā Gaujas ielas pārbūve Ādažos ir unikāla ar dažādiem tajā izmantotajiem inženiertehniskajiem risinājumiem un materiāliem. Tā, piemēram, brauktuves daļas būvniecībā izmantots bezfāzu bruģis, rotācijas apļi veidoti ar monolītā betona joslām, savukārt lietus ūdens savākšanai paredzēti risinājumi brauktuves nomalēs. Zīmīgi, ka Gaujas ielā arī paaugstināta brauktuves segas nestspēja, kas nodrošina iespēju caur Ādažiem transportēt smago bruņutehniku. Tāpat projekts paredz sinerģiju starp gājēju un velosipēdistu joslām, īpaši izstrādātus dizaina apgaismes stabus, kā arī jaunas apstādījumu joslas kopumā 1285 m2 platībā, kas pilsētas galvenajai ielai piešķirs jaunu koptēlu.

Būvdarbi beigti 2017. gada rudenī.
Līguma kopējā cena: 3 242 800 eiro.
Pasūtītājs: Ādažu novada dome.














  















=====================








 





















 





 







 
             





 



 

 





  





 





   

 



 





 

























 

 









 

 






















Pēc pārbūves darbu veikšanas, gandrīz pirms gandrīz 40 gadiem būvētā Gaujas iela Ādažos ir ieguvusi mūsdienīgus tehniskos risinājumus un kļuvusi draudzīgāka gājējiem un velosipēdistiem. Rekonstrukcijas projekta sagatavošanā izmantota Skandināvijas valstu pieredze un risinājumi.

Pārbūves darbu rezultātā, līdzšinējais Gaujas ielas asfalta segums nomainīts pret bezfāzu bruģi, bet krustojumos izbūvēti rotācijas apļi ar monolīta betona apmalēm, kuros brauktuve izcelta kā ātrumvalnis, lai autovadītāji būtu spiesti samazināt kustības ātrumu un palaist brauktuvi škērsojošos gājējus un velobraucējus. Jaunajai Gaujas ielas brauktuvei ir paaugstināta segas nestspēja, kas nodrošina iespēju transportēt smago bruņutehniku.

Visas inženierkomunikācijas ir izbūvētas zem ietvēm. Līdztekus tām ierīkoti veloceliņi, velo novietnes un velo tehniskās apkopes stacija. Ielu apgaismojumam izmantoti īpaši izstrādāta dizaina apgaismes stabi. Mainīta arī ierastā auto novietošana - pēc rekonstrukcijas tā ir paralēli Gaujas ielai.

Pirms būvdarbu uzsākšanas, Gaujas ielas zona tika atbrīvota no slimajiem, novecojušajiem un bīstamajiem kokiem. To vietā pēc ielas pārbūves darbu beigām tika sastādīti vairāki desmiti koku, kā arī ierīkotas jaunas apstādījumu joslas ar dekoratīvajiem krūmiem un ziemcietēm. Ādažu novadā vēsturiski nav bijušas attīstītas ainavu arhitektūras tradīcijas, tāpēc Gaujas iela kā Ādažu jaunais centrs ir sākums šādas vides izveidošanā.

AS “A.C.B.” veica Gaujas ielas brauktuves konstrukcijas pārbūvi, ietvju un veloceliņu ierīkošanu.
















 







 















 



 












===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru