sestdiena, 2020. gada 4. janvāris

Ināra Mičule ^




INĀRA MIČULE


Matemātikas skolotāja,
skolēnu deju kolektīvu vadītāja
Ināra Mičule, ir dzimusi 1959.gadā 7. martā Ludzas rajonā Salnavas pagastā. Mācījusies Salnavas pamatskolā un Kārsavas vidusskolā. Pēc vidusskolas absolvēšanas mācījusies LVU Fizikas un matemātikas fakultātē.

Ādažu vidusskolā Ināra strādā no 1982.gada un māca matemātiku. Pašlaik Ināra ir Ādažu pagasta vidusskolas algebras un ģeometrijas skolotāja , kā arī 11. A klases audzinātāja un vienlaicīgi arī skolas deju kolektīva “Rūta” vadītāja.

Bērnībā viņai ļoti patika dejot un tāpēc viņa arī turpmāko savu dzīvi ir saistījusi ar tautiskām dejām. 1995.gadā Ādažu vidusskolā Ināra Mičule nodibināja deju kolektīvu “Rūta” kopā ar otru matemātikas skolotāju Vitu Reinboomu. Jau tajā pašā gadā “Rūta” piedalījās deju kolektīvu skatē rajonā.







Skolēni labprāt dejo “Rūtā”, ir piedalījušies daudzās skatēs (visās rīkotajās Republikas deju kolektīvu skatēs kopš 1995.gada). Abas divas deju un matemātikas skolotājas strādā interesanti un piesaista aizvien jaunus dejotājus. Šobrīd skolā ir 5 dejotāju grupas, katrā vidēji 17 skolēnu. 2003. gadā rajona deju skatē Mālpilī Ādažu dejotāji ieguva 2. un 3. vietu. 2003. gada Dziesmu un deju svētkos Rīgā piedalīsies divas vidusskolas deju kolektīva „Rūta” grupas un vidējās paaudzes deju grupa „Sānsolītis”, kas skatēs guva labākos rezultātus.

Dejotāji ir arī ceļojuši, ar koncertiem bijuši Francijā, Čehijā, Ungārijā, Vācijā un Dānijā. Čehijā un Ungārijā šos kolektīvus uzņēma ļoti labi – draudzīgi un ar lielu mīlestību.

Materiālu sagatavoja 11.a skolniece Evija Vaivode
Konsultante: skolotāja Anna Tretjakova
Matemātikas un deju skolotāja Ināra Mičule
Prēdeļa harmonija
2000.01.01 Dziesmusvētki :tautas māksla, kultūrvide
Dziļuma, Marta
-

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru