trešdiena, 2016. gada 14. septembris

Ādažu Brīvā Valdorfa skola ( ĀBVS ) ^


















 







 

















Tenisa galds pie Valdorfa skolas
 














Ādažu Brīvā Valdorfa skola. Pasaulē šīm skolām parasti ir īpaša arhitektūra, kas iekļaujas apkārtējā vidē, un tās dizaina risinājumi audzēkņiem ļauj attīstīt elastīgu domāšanu, nepakļaujoties  masu uzskatiem. Ēkas galvenais arhitekts - Sergejs Ņikiforovs / 2009.g.



 

 

 





 

👦👧👨👩
SPORTS SKOLĀS
VASARAS KURSOS DAUDZ DALĪBNIEKU 

Jau ziņojām, ka Ādažu Brīvajā Valdorfa skolā darbu sākuši pirmie Latvijas sporta skolotāju vasaras kursi, kurus sadarbībā ar ādažniekiem rīko Latvijas Skolu sporta federācija. Pasākuma organizētājus iepriecina fakts, ka pulcējies kupls dalībnieku skaits 130 skolotāji no visiem Latvijas novadiem, un patīkami, ka rajonu skolu valdes radušas iespēju apmaksāt savu speciālistu  zinību papildināšanu. Kursu svinīgajā atklāšanā skolotājus sveica Ādažu pagasta padomes priekšsēdētājs Normunds Breidaks, vēlot raženi pavadīt šīs dienas Ādažos. Bet Latvijas Skolu sporta federācijas ģenerālsekretārs Andris Lukss vēlēja raženu darbu. Mastā tika uzvilkts Latvijas karogs un skanēja Valsts himna Dievs, svēti Latviju!, ko tik reti izdodas dzirdēt bez muzikālā pavadījuma, vien pašu balss spēkus saliedējot. Malači, sporta skolotāji, un jādomā, ka tikpat saskanīgā noskaņā tiks pavadītas arī turpmākās darba dienas. Kursu dalībnieki atzina, ka ir priecīgi ne tikai par iespēju uzzināt ko jaunu, netradicionālu, bet arī satikties, apmainīties pieredzē. Ceram, ka kursu dalībnieki pēc darba beigām atradīs arī iespējas atbildēt uz laikraksta Sports anketas jautājumiem, lai plašāka un auglīgāka kļūtu mūsu sadarbība skolu sporta aktivitāšu atspoguļošanā 
D. M.
Pēc svinīgās kursu atklāšanas ceremonijas 
skolotāji dodas uz pirmajām nodarbībām

VASARAS KURSOS DAUDZ DALĪBNIEKU
2001.08.16 Sports (Latvijas PSR Sporta biedrību izdevums)
M, D.
* * *



 

 
=========
Ādažu Brīvās Valdorfa skolas vēstures skolotāja Ingūna Štulberga
- komandas vadītāja un konsultante
Viss notiek!
2011.01.08 Laiks
L. Kovtuna
==================
Pasākums vecajā pagastmājā

Ādažu Brīvajai Valdorfa skolai 22 gadi ( 2012.gads )


  



 

 






 



Ādažu Brīvajā Valdorfa skolā 

atklāta pirmā energoefektīvā sporta zāle Pierīgā 


Autors Apriņķis.lv
29.02.2016

26. februārī Ādažu Brīvajā Valdorfa skolā atklāja pirmo energoefektīvo sporta zāli Pierīgā. Zāle aprīkota ar atjaunojamo energoresursu tehnoloģijām: zemes siltumsūkni, plaknes absorbcijas saules kolektoriem karstā ūdens ražošanai un foto elektriskajām baterijām. Energopatēriņš apkurināmās telpās ir ļoti zems – tikai 14,03 kWh/m2.   
Projekts "Ādažu Brīvās Valdorfa skolas sporta zāles būvniecība" īstenots programmas "Nacionālā klimata politika" atklāta projektu konkursa "Ilgtspējīgu ēku, atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju un inovatīvu emisiju samazinošu tehnoloģiju attīstība" ietvaros. Projektu finansē Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instruments. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 1 086 846,97 eiro, no programmas piešķirtais finansējums ir 978 162,27 eiro, finansējuma saņēmēja līdzfinansējums veido 108 684,70 eiro., pavēstīja Ādažu pašvaldībā. 
Ņemot vērā to, ka projektu finansē Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instruments, Ādažu Brīvā Valdorfa skola organizēja publisko iepirkumu par būvkompānijas izvēli. No piecpadsmit pretendentiem par ekonomiski izdevīgāko piedāvājumu, kas atbilda visām iepirkuma apraksta noteiktajām prasībām, tika atzīta būvkompānija AS "UPB". Būvdarbus veica AS "UPB" holdingā ietilpstošais uzņēmums SIA "UPB Nams".  
"Sporta zāle ne tikai atrisina saspringto telpu trūkuma problēmu sporta nodarbībām skolā, bet arī būs kā paraugs un piemērs energoefektīvu būvju tradīcijai Ādažos," pārliecināta Ādažu Brīvās Valdorfa skolas valdes priekšsēdētāja Kerola Dāvidsone.   
Tam piekrīt arī Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks: "Esam gandarīti, ka mūsu novadā būs pirmā energoefektīvā sporta zāle Pierīgā. Arī Ādažu novada dome ļoti nopietni domā par vides aizsardzību. Ar domes ēku piedalāmies Eiropas Savienības līmeņa energoefektivitātes sacensībās, savukārt jauno skolas ēku Ādažu novadā arī plānojam būvēt kā energoefektīvu."  
SIA "UPB Nams" projektu vadītājs Vjačeslavs Poliščuks: "Līdz ar šo projektu mums ir arī liela atbildība. Šādu energoefektīvu būvju Latvijā šobrīd nav daudz, līdz ar to šis projekts reizē bija izaicinājums un mūsu kompetences apliecinājums."



 


***





 




 


-

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru