svētdiena, 2019. gada 20. oktobris

Gaujas ielas svētku ainiņas ( 2011 - 2019 ) <>











Ādažos ar vērienu svin Gaujas svētkus

17. maijā Ādažos vērienīgāk nekā jebkad agrāk tika svinēti Gaujas svētki.

Ādažnieku un viesu īpašu interesi izraisīja Nacionālo bruņoto spēku militārās tehnikas demonstrācija, velo un auto tehnikas izstāde, Moto triāla skolas un motobola paraugdemonstrējumi, kā arī bezceļu apvidus auto skate, pastāstīja pašvaldības pārstāve Monika Griezne. Ciemiņi un ādažnieki ar interesi iztaujāja karavīrus par militāro tehniku, kā arī paši izmēģināja, kāda ir sajūta, atrodoties tajā. Uz interesentu jautājumiem atbildēja gan Latvijas, gan ASV karavīri.


Svētku vērotājus priecēja arī labākie Ādažu Kultūras centra un izglītības iestāžu kolektīvi. Bērni varēja izbaudīt izjādes ar zirgiem, nogaršot dažādus kārumus, iegūt tetovējumu no hennas, kā arī apmeklēt radošās darbnīcas Ādažu Mākslas un mūzikas skolā un iesaistīties daudzās dažādās citās atrakcijās.

Pavasara tirdziņā bija iespēja iegādāties dažādus amatnieku darinājumus un lauku labumus. Savukārt vakara programmā viesus priecēja maestro Raimonds Pauls, Ingus Ulmanis ar grupu "Lādezers", Olga Rajecka un draugi, Normunds Rutulis un "Slavenais Rīgas orķestris", trio "Limonāde", Nils Īle un perkusionistu grupa, īpašas uguns dejas un pusnaktī – uguņošanas izrāde virs Gaujas.

Vēl vakarā Vējupes krastā pie ugunskura ar autentisku seno baltu uzvedumu pārsteidza folkloras kopas "Grodi" un "Garataka", bet no pulksten 20 bija baudāms brīvdabas kino. Turklāt Muzeju naktī apmeklētājiem tika piedāvāta vēsturisku dokumentālo kino fragmentu skate arī iekštelpās, kur viesiem bija iespēja satikt motobola leģendas. 


Autors Apriņķis.lv
17.05.2014


















































































Gaujas svētki 2015.








Gaujas svētkus Ādažos sestdien svinēs vērienīgāk nekā jebkad agrāk 

Ādažu novada domes un Ādažu Kultūras centra rīkotos Gaujas svētkus Ādažos pērn apmeklēja aptuveni 10 000 cilvēku. Šogad novada svētki, kas sestdien notiks piekto reizi, solās būt vēl vērienīgāki nekā līdz šim.

"Svētku programma veidota tā, lai ikviena iedzīvotāju grupa sev varētu atrast ko interesantu – gan bērni un jaunieši, gan vidējā un arī vecākā paaudze," stāsta Ādažu Kultūras centra vadītāja Linda Tiļuga.

Nacionālo bruņoto spēku gaisa tehnikas un ekipējuma paraugdemonstrējumi, laivošana un ielu vingrotāju meistarstiķi, mini motokross, ūdens motosporta paraugdemonstrējumi Vējupē, fantastiski roboti un zinātniskie šovi Rīgas Tehniskās universitātes izpildījumā.


Iespēja aplūkot leģendārā, unikālā franču lidotāja Blerio lidaparāta kopiju, aizraujoši un vēl nebijuši sporta kluba "MX Ādaži" sportistu paraugdemonstrējumi, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas jaunākās inovācijas.

Izjādes ar zirgiem un prieka pilnas emocijas īpašā bērnu pilsētiņā, auto izstāde, pavasara tirgus ar stādiem un īpašiem augiem, iespēja nogaršot lauku labumus – īpašu Ādažos ražotu sieru un citus gardēžu cienastus.

Ādažu Kultūras centra kolektīvu un izglītības iestāžu mākslinieciskie pārsteigumi, Nacionālo bruņoto spēku orķestris ar solistiem Žannu Blagoveščenskaju un Uldi Veiguru, Olga Rajecka ar savu koncertprogrammu "Buramdziesmas", Ādažu jaunie mūziķi – grupa "Tax Free".



Jāņa Stībeļa jaunā koncertprogramma "Divas pasaules" ar Liepājas simfonisko orķestri. Diriģents Jēkabs Ozoliņš īpaši "Gaujas svētkiem" veidojis dziesmu aranžējumu. Svētku viesi – solistes Antra Stafecka un Marta Ritova.

Pusnaktī paredzēta grandioza svētku uguņošana, pēc tās – pārsteigums svētku viesiem – zibens no skaidrām debesīm un... Ādažos sāks dārdēt leģendārā grupa "Pērkons"! Pēc tās priecēs jauniešu kulta grupa "Musiqq", svētku nakts izskaņā izturīgākos ballētājus priecēs dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

Svētkus vadīs TV seja Uģis Joksts, aktieri Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš un improvizācijas šova "Spiediens" vadītājs Artūrs Breidaks.

Autovadītāju ievērībai jāpiezīmē, ka svētku laikā Ādažos būs noteikti satiksmes ierobežojumi. No 15. maija plkst. 10 līdz 17. maija plkst. 17 būs slēgta satiksme Gaujas ielā, posmā no Attekas ielas līdz tiltam pār Gauju (Kadagas ceļš). Autobraucējus Ādažu novada dome aicina izmantot apbraucamo ceļu maršrutu Attekas iela–Podnieku iela–Krastupes iela–Dadzīšu iela–Gaujas iela. Savukārt sabiedriskā transporta pieturvietas "Skola" tiks pārceltas pretī Ādažu vidusskolai Gaujas ielā 30.

Autors Apriņķis.lv
13.05.2015



















 









 

























Ādažu svētkos muzicē, sporto, mielojas un izklaidējas

Šogad Gaujas svētkus Ādažos svinēja ar dažādiem pārsteigumiem uz zemes, gaisā un ūdenī.

Jau 87 gadus Ādažu novadā atrodas poligons, kur visu šo garo gadu garumā vīri ir apguvuši kara mākslu. Tieši tādēļ Nacionālie bruņotie spēki bija līdzās arī novada svētkos, iepazīstinot ar jaunākajiem tehnikas sasniegumiem.

Ādažos ražo ātrākās lidmašīnas ultravieglo lidaparātu klasē, tādēļ šogad svētku programmā bija arī īpaša lidmašīnu izstāde.

Svētkos ikviens varēja iepazīt helikopteri un citu Nacionālo bruņoto spēku ekipējumu, vērot mini motokrosa un ūdens motosporta paraugdemonstrējumus. Redzēt leģendāro franču lidotāja Blerio lidaparāta kopiju. Apmeklētāji varēja iztaujāt arī "pašu lidotāju Blerio", kurš pirmo reizi pasaules vēsturē pārlidoja Lamanšu. No 1909. gada viņš kopā ar kundzi bija ieradies tieši uz Gaujas svētkiem.


Svētku apmeklētāji varēja novērtēt arī Leona Kozlovska sporta kluba "MX Ādaži" sportistu paraugdemonstrējumus. Bērni varēja izjāt ar zirgu un priecāties īpašā bērnu pilsētiņā, pavasara tirgū bija iespējams iegādāties stādus, kā arī dažādus lauku labumus – īpašu, Ādažos ražotu sieru un citus gardēžu cienastus.

Dienas programmā skatītājus priecēja Ādažu Kultūras centra kolektīvu un izglītības iestāžu mākslinieciskie priekšnesumi, bet vakara programmā – Nacionālo bruņoto spēku orķestris, Olga Rajecka ar savu koncertprogrammu "Buramdziesmas", Jānis Stībelis ar jauno koncertprogrammu "Divas pasaules" ar Liepājas simfonisko orķestri, solistes Antra Stafecka un Marta Ritova. Īsi pirms pusnakts uz skatuves kāpa arī domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, lai uzspēlētu kopā ar grupu "Zvaigžņu zagļi", kuras sastāvā viņš reiz bija.

Pusnaktī – grandioza svētku uguņošana! Pēc tās – Ādažos sāka dārdēt leģendārā grupa "Pērkons". Pēc tam priecēja jauniešu kulta grupa "Musiqq", svētku nakts izskaņā izturīgākos ballētājus priecēja dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

Svētkus vadīja TV seja Uģis Joksts, aktieri Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš un improvizācijas šova "Spiediens" vadītājs Artūrs Breidaks.

Autors www.adazi.lv
18.05.2015 










 












 



































skats no strūklaku šova uz Vējupes / 2018.g.

 





=

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru