svētdiena, 2019. gada 27. oktobris

Maxima / Stūra bode <>

Veikals "Maxima" nodots ekspluatācijā 2007.g. 4.jūnijā

 











 



 






======================= šīs vietas vēsture =======================


* Darba Balss / "Moderni un ērti" / 18.03.1962




* Darba Balss / "Moderni un ērti" / 18.03.1962

===================
Jauns un pēc pirmā acu uzmetiena simpātisks šķiet 20. pārtikas preču veikals Rīgas rajona Ādažos. Taču viss sagriežas it kā ar kājām gaisā, kad veikala vadītāja vietas izpildītāja Harija Pēternieka pavadībā sākam apskatīt visu pēc kārtas. Gastronomijas nodaļā tiek tirgota gan žāvēta, gan svaiga gaļa, turpat rindiņā sastājušās «jau pazīstamās» krējuma burciņas ar papīra aizbāžņiem... Ejam veikala palīgtelpās. Palīgtelpās? Tādu praktiski nemaz nav. Darbinieku tualetes priekštelpā ir izlietne. Šeit mazgājot inventāru paplātes, paliktņus, spaiņus ..  Turpat sakārtas pārdevēju virsdrēbes un tīrie virsvalki... (!) Mazā, mazā kambarītī kāda darbiniece sver beramo preci. Tā esot fasētava. Arī šeit karājas drēbes. Un otra tāda pati «sērkociņu kārbiņa» ir vadītājas Baibas Martinsones kabinets. Tās arī ir visas palīgtelpas. Bet kur cērtat svaigo gaļu? interesējas ārstes Uzulēna un Losāne. 
Ādažu pārtikas preču veikala «vizītkarte»
Mēs cērtam ēdnīcā, glābt, kas glābjams, vēl mēģina H.Pēternieks. Tas nu nav tiesa! Izgājuši cauri pagalmā esošajam haosam, kuru veidoja tara, nedarbināma saldētava, kurā pa gabalu smakoja kaut kādi sabojājušies pārtikas produkti, papīru jūklis un citi «krāšņumi», iekļuvām telpās, kuras vēl joprojām tiek gatavotas veikala paplašināšanai. Starp krāsu podiem neiedomājamā jūklī stāvēja, mēnešiem netīrīts gaļas cērtamais bluķis ar svaigi cirstas gaļas paliekām. Uz grīdas dubļos lieli iesaiņojamā papīra ruļļi (uz viena no tiem mētājās pāris apskrubinātu ribu) ... Šķiet, komentāri nav vajadzīgi. Sanitārās kontroles ārstes steigšus uzraksta aktu par veikala slēgšanu: Vai tiešām nekādus secinājumus jūs neesat izdarījuši pēc pēdējās sanitārās kontroles jūlija beigās, tajā taču tika secināts, kā rakstīts iepriekšējā aktā. ka veikalā ir antisanitārs stāvoklis?  

VAIRĀK ATBILDĪBAS!
1981.01.01 Veselība
STRODA, I.
===============

Veikala Maxima auto stāvvietas vietā kādreiz bija šis veikals, kas savos pirmsākumos bija pārtikas veikals un tā telpās bija arī kafejnīca. / fonā saimniecības ēkas no Blāķa mājām.  





Šī veikala posms, kad tas bija pārtikas veikals


===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru