sestdiena, 2021. gada 10. aprīlis

Leonīds Kuzņecovs <>

LEONĪDS KUZŅECOVS

Sportists, nodarbojas ar brīvo cīņu,
džudo cīņas meistars,
treneris, jauno sportistu audzinātājs

Leonīds ir dzimis 1960. gada 20.jūnijā, Viļānos, Rēzeknes rajonā. Ģimene dzīvo Rikavas ciematā. Septiņu gadu vecumā Leonīds ar ģimeni pārceļas uz dzīvi Ādažos. 1975. gadā Leonīds pabeidz Ādažu astoņgadīgo skolu, vidējo izglītību viņš iegūst Rīgas 63. vidusskolā.

Sporta gaitas aizsākas 1974. gada septembrī, kad Leonīds, būdams četrpadsmit gadus vecs, iestājas džudo grupā, kuras vadītājs bija Vladimirs Ivanovičs Tokmakovs.
Tā kā jaunajam sportistam viss padodas, treneris saista ar viņu lielas cerības. Leonīds ļoti nopietni trenējas un gūst panākumus: pēc triju gadu saspringta treniņu darba, viņam jau ir zilā josta džudo sportā. Šajā laikā L.Kuzņecovs kļūst par uzvarētāju daudzās jauniešu džudo sacensībās, viņš kļūst arī par Latvijas PSR čempionu. 1977.gadā sportists kļūst par Latvijas junioru un jauniešu džudo izlases komandas dalībnieku. 1978.gadā III PSRS Skolēnu spartakiādē Černovcos (Ukrainā) Leonīds iegūst trešo vietu un izpilda sporta meistarkandidāta normatīvu, t.i. faktiski nopelna brūno jostu.

Turpmāk viņš startē dažādās sporta sacensībās sporta kluba “Dinamo” komandas sastāvā. Slodze pieaug, jo treniņi notika sešas reizes nedēļā. Šajā laikā L.Kuzņecovs kļūst par čempionu starp junioriem un bronzas un sudraba medaļu ieguvēju starp pieaugušajiem.
1982. gadā L.Kuzņecovs sāk strādāt Rīgas milicijas skolā par brīvās cīņas instruktoru.

Pēc tam, kad Ādažos 80.gados uzbūvēja sporta kompleksu ar cīņas zāli, Leonīds saņem Ādažu kolhoza priekšsēdētāja Alberta Kaula uzaicinājumu strādāt par džudo treneri. 1985.gadā viņš pieņem piedāvājumu un kļūst par treneri Ādažos. Tā kā L.Kuzņecovs vēlas iegūt augstāko izglītību sporta pedagoģijā, 1989.gadā viņš iestājas Latvijas Valsts Fiziskās kultūras institūtā un 1994. gadā pabeidz to, iegūstot sporta pedagoga un trenera diplomu. Kopš 1997. gada L.Kuzņecovs strādā par Rīgas rajona Bērnu jaunatnes sporta skolas džudo treneri.
Pateicoties Ādažu pagasta un A/s “Latfood” finansiālajam atbalstam, Ādažu džudisti bieži piedalās dažāda ranga sacensībās gan valstī, gan aiz valsts robežām. Skolā uz džudo nodarbībām katru gadu piesakās jauni sportisti.

Ādažu pagasta vidusskola.
Sagatavoja: 11.b klases skolnieks Armands Avetisjans.

Konsultante: skolotāja Sarmīte Savicka





===

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru