otrdiena, 2019. gada 3. decembris

Jaunā baznīca / vīzija <>




Latvijas Pareizticīgās Baznīcas kopiena par godu Dievmātes ikonai «Ļauno siržu Mīkstinātāja» ar īpašu prieku paziņo, ka Ādažos sāk īstenoties dievnama kompleksa celtniecības projekts.

Lai šo projektu varētu īstenot, vajadzēja veikt lielu darbu. Ādaži ir viens no lielākajiem apdzīvotajiem punktiem Latvijā un arī Ādažu novada administratīvais centrs. Šajā skaistajā pilsētā nav ne vienas baznīcas. 

Arhitektam vajadzēja izpildīt sarežģītu uzdevumu – izveidot jaunu baznīcas tēlu. Daudz vieglāk ir noteikt celtnes tēlu, ja tā agrāk jau bija uzcelta. Tādā gadījumā ir runa par dievnama atjaunošanu, pagātnes rekonstrukciju.

Dievnama par godu Dievmātes ikonai «Ļauno siržu Mīkstinātāja» arhitektiem tādu priekšrocību nebija. Viņiem vajadzēja visu sākt no nulles. Tas bija sarežģīts process. Nācās izpētīt mūsdienu projektus un arī ieskatīties pagātnē. Ar Dieva palīdzību viss sanāca ļoti labi. Tika ņemti vērā tradicionālie Latvijas baznīcu celtniecības motīvi un skices projekts ir sanācis veiksmīgs. Nesen tas tika saskaņots ar Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Valdošo Virsganu.

Skices projektā ir paredzēts uzcelt trīs ēkas – draudzes māju, pašu baznīcu un baptistēriju (vietu, kur tiek veikts Kristību sakraments). Zemes gabals, kurš ir iedalīts šī kompleksa celtniecībai ar tiešo Ādažu pašvaldības līdzdalību, līdz šim ir bijis nekopts. Saskaņā ar izstrādāto projektu, teritorija arī tiks pilnībā labiekārtota. Dievnama kompleksa celtniecība Ādažos tiek virzīta uz kristīgo vērtību nostiprināšanu. 

Šis komplekss var izveidoties par garīgu un kultūras centru Ādažu un to apkaimes iedzīvotājiem. Mēs ticam, ka tas taps par dzīves spēka avotu, cilvēcisko vērtību koncentrācijas vietu, un mudinās dažāda vecuma un dažādu tautību ticīgos cilvēkus apvienoties. Šāda svētvieta īpaši nepieciešama jaunajai paaudzei.  


Ādažu pareizticīgā kopiena par godu Dievmātes ikonai «Ļauno siržu Mīkstinātāja» izsaka dziļu pateicību visiem, kas piedalījās skiču projekta radīšanā un atbalstīja mūsu projektu. Ceram uz turpmāku Ādažu novada iedzīvotāju atbalstu.





















Laikam ejot noskaidrojās, ka iedzīvotāju vidū šis piedāvātais teritorijas apguves variants neguva atbalstu. Šī vizualizācija tā arī paliks tikai uz papīra un labi, ka tā!


=

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru