sestdiena, 2021. gada 2. janvāris

Vita Reinbooma <>





VITA REINBOOMA


matemātikas skolotāja,
skolēnu deju kolektīvu vadītāja,
Dziesmu un deju svētku dalībniece









Vita dzimusi Rīgā, 1964. gada 9. novembrī. Bērnība un skolas gadi saistīti ar Ādažiem, šeit arī pabeigta Ādažu astoņgadīgā pamatskola. Tālākās mācību gaitas saistītas ar Rīgas 6. vidusskolu un LVU Fizikas matemātikas fakultāti. No 1985. gada Vita uzsāk darba gaitas Ādažu pamatskolā, ko vada Felikss Circenis. Kad 1986. gadā atklāj jauno Ādažu vidusskolu, kuru vada direktors Jānis Tikmers, Vita turpina strādāt par matemātikas skolotāju vidusskolā. Uzsāktās pedagoģiskās studijas tiek turpinātas Daugavpils Pedagoģiskā institūta neklātienes nodaļā, ko 1990. gadā Vita pabeidz.

Dejot Vita aizsāk, tiklīdz iemācās staigāt. No 3 gadu vecuma mazā Vita dejo dažādos bērnu kolektīvos: dejo Berģu kultūras namā, dejo Ādažu kultūras namā, dejo „Sprigulītī”. 

Dejot prieku un prasmi Vita saviem skolēniem Ādažu vidusskolā māca kopā ar kolēģi, arī matemātiķi, Ināru Mičuli jau septīto gadu. „Nevar visu dienu mācīt matemātiku un visu dienu dejošanu. Dejošana un matemātika viena otru papildina, dod spēku izturēt,” - tā par dejošanu spriež Vita Reinbooma un Ināra Mičule, kolektīva „Rūta” vadītājas. Ādažu pagasta vidusskolā darbojas 6 deju grupas. Divas vidusskolas deju kolektīva „Rūta” grupas un vidējās paaudzes deju grupa „Sānsolītis” ar labiem rezultātiem izcīnīja dalību 2003. gada Dziesmu svētkos.

Ādažu pagasta vidusskolas dejotāji ir piedalījušies Skolēnu dziesmu svētkos 2000. gadā, Vispārīgajos dziesmu svētkos 1998., 2001. un 2003. gadā. Visspilgtākie dziesmu svētku iespaidi ir kopā dzīvošana, dziesmu svētku noslēguma gājieni un nakts koncerti.

Deju kolektīvs regulāri ceļo – Čehija, Horvātija, Ungārija, Vācija, Francija. Visspilgtāk atmiņā palikuši koncerti Dānijas atrakciju parkos. 2003. gadā ādažnieki gatavojas braucienam uz Bavāriju.

Deju kolektīva „Rūta” vadītājas patstāvīgi veido saviem skolēniem dažādu deju horeogrāfijas, vismīļākā deja šobrīd ir „Māte Marija” (R.Paula mūzika). No Dziesmu svētku repertuāra kolektīvam patīk Jāņa Purviņa deja „Kam ir gaiss?” ( R.Paula mūzika).

Saspringtajā dzīves ritmā atbalstu sniedz ģimenes locekļi - meita Anne un vīrs Jānis, kas aktīvi dejo Vitas vadītajās deju grupās. “Mans hobijs? Tas ir viss, ko es daru, – skola, skolēni, dejotāji, tā ir visa mana dzīve,” – tā atbild Vita Reinbooma, deju kolektīva vadītāja no Ādažu pagasta vidusskolas.

2003.g.aprīlis


Materiālu sagatavoja 11.a klases skolniece Oksana Belova
Konsultante: skolotāja Sarmīte Savicka



=

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru